SciFest 2014 ylsi kävijätavoitteeseen - tekemisen riemua joka päivä

Kahdeksas SciFest saavutti kävijätavoitteensa. Kolmipäiväiseen tapahtumaan osallistui lähes 7 500 ihmistä. Kävijämäärä oli iloinen yllätys. Vierailijoiden määrä pysyi viime vuoden tasolla, vaikka tapahtuma oli tänä vuonna yhden päivän lyhyempi.

SciFest 2014 rikkoi useita kävijäennätyksiä. Ensimmäisenä päivänä kävijöitä oli 3 500, mikä on koko SciFest-historian suurin kävijämäärä yhtenä päivänä. Myös lauantaina ennätykset ylittyivät, kävijöitä oli liki 1 300. Päivällä tiivistetty tapahtuma rikkoi myös keskimääräisen yhden päivän vierailijamäärän.

– On hienoa huomata, että ihmiset myös viihtyvät pitkään tapahtumassa ja syventyvät asioihin työpajoissa. Perheet ovat löytäneet SciFestin ilahduttavasti. Myös vanhempia ihmisiä on ollut runsaasti. Tiede on löytämisen iloa eikä se katso ikää, Joensuun Tiedeseuran puheenjohtaja Erkki Sutinen sanoo.

Kansainvälisyys oli perinteiseen tapaan SciFestissä isossa roolissa. Työpajan pitäjiä ja vieraita oli ainakin teemamaa Ranskasta sekä Venäjältä, Ruotsista, Virosta ja Englannista.

Suurin yksittäinen osallistujamaa oli Venäjä. Petroskoista esiintyjiä ja työpajan pitäjiä oli yhteensä viitisenkymmentä. Pohjois-Karjalan maakuntaliitto kustansi petroskoilaisten linja-autokyydin. Lisäksi Petroskoista saapui omilla kyydeillä parisen kymmentä vierasta. Pietarista SciFestiin matkusti parisenkymmentä pajan pitäjää.

Englannista SciFestiin saapunut apulaisprofessori Mike Joy oli erittäin tyytyväinen tapahtumaan.

- This year's SciFest has been particularly exciting. The enthusiasm both of the students attending and of the academic and industrial presenters has made the event particularly worthwhile. SciFest makes a very valuable contribution to the region, and provides an effective model for engaging with local schools and getting students interested in science and technology, Warwickin yliopiston apulaisprofessori Mike Joy englannista toteaa.

Ensimmäistä kertaa yhteisöllisesti rakennettu lego-torni kasvoi korkeuksiin tapahtuman aikana. Kuka tahansa pystyi tuomaan oman legonsa torniin koko tapahtuman ajan.  Pari kertaa torni romahtikin, mutta lopulta tapahtuman päättyessä torni oli 2,75 metriä korkea. Tornin huipulle sidottiin vielä heliumilla täytetty ilmapallo, jolloin pallon noste auttoi tornia pysymään pystyssä jopa 3,30-metrisenä.

Ensi vuonna SciFestin teemana on valo ja teemamaa on Saksa. Tiede- ja teknologiafestivaali pidetään jälleen Joensuu Areenassa huhtikuussa 2015. Tapahtuman pääjärjestäjät ovat Joensuun Tiedeseura ja Itä-Suomen yliopisto.

Lisätietoja:

Pauliina Korhonen
Toiminnanjohtaja (ma)
Joensuun Tiedeseura ry
050 361 1470
pauliina.korhonen37@gmail.com

Tiedotusvälineet voivat käyttää jutuissaan tapahtuman valokuvia, joita löytyy Facebookista osoitteesta www.facebook.com/SciFestJoensuu

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin