Sari Rissanen hyvinvointipalvelujen professoriksi

Yhteiskuntatieteiden tohtori, terveystieteiden lisensiaatti Sari Rissanen on valittu sosiaalityön, erityisesti hyvinvointipalveluiden professoriksi 1.9.2014 alkaen.

Rissanen on suorittanut yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon vuonna 1993, terveystieteiden lisensiaatin tutkinnon vuonna 1998 ja yhteiskuntatieteiden tohtorin tutkinnon vuonna 1999 Kuopion yliopistossa.

Rissanen on Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan varadekaani. Akateemisella urallaan hän on työskennellyt tutkijana, opettajana ja erilaisissa hallinnollisissa tehtävissä Kuopion yliopistossa ja myöhemmin Itä-Suomen yliopistossa vuodesta 1994 alkaen. Vuodesta 2008 lähtien hän on ollut osa-aikainen hyvinvointipalvelujen professori.

Rissasen tutkimus- ja julkaisutoiminta on laajaa sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Hän on tutkimuksissaan syventynyt sosiaali- ja terveyspalveluorganisaatioihin, niiden toimivuuteen ja kehittämiseen sekä vanhussosiaalityöhön. Rissanen on myös perehtynyt alan tutkimuksen kehittämisen kysymyksiin. Hän on vetänyt useita kotimaisia tutkimushankkeita ja toiminut partnerina kansainvälisissä tutkimushankkeissa, joissa on tarkasteltu vanhuspalvelujen integraatiota tai monisairaiden hoito- ja palvelukokonaisuutta.

Sari Rissasen painolaatuinen kuva on osoitteessa www.uef.fi/nimityskuvat.

Lisätietoja: Sari Rissanen, puh. 040 594 3774, sari.rissanen(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin