Rocsolen perustajasta Anssi Lehikoisesta ensimmäinen Professor of Practice Itä-Suomen yliopistossa

Rocsole Oy:n perustaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja, filosofian tohtori Anssi Lehikoinen on valittu Itä-Suomen yliopiston osa-aikaiseksi innovaatiojohtamisen, erityisesti tutkimuksen kaupallistamisen professoriksi ajalle 1.12.2014–30.11.2017. Lehikoinen on yliopiston ensimmäinen Professor of Practice -nimikkeellä valittu professori.

Professor of Practice on kansainvälisen käytännön mukainen tehtävä, johon voidaan palkata korkeatasoinen käytännön osaaja. Tämä antaa mahdollisuuden rekrytoida yliopistoihin työelämässä ja yhteiskunnassa arvostettuja ammattilaisia, joilla on tieteellistä kokemusta, mutta joiden käytännön työkokemus tulee usein yliopiston ulkopuolelta. Professor of Practice -tehtävällä pyritään edistämään yliopiston ja yhteiskunnan vuorovaikutusta.

Akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen painottaa, että Lehikoisen valinnalla vahvistetaan erityisesti tutkimustulosten hyödyntämiseen ja innovaatiotoimintaan liittyvää osaamista Itä-Suomen yliopistossa.

Rehtori Perttu Vartiaisen mukaan Professor of Practice -nimikkeen käyttöön otosta ja tehtävän täyttöön liittyvistä pelisäännöistä keskusteltiin yliopiston johtoryhmässä ja hallinnossa perusteellisesti, sillä professori on akateemisen yhteisön arvostetuin nimike.

– Professor of Practice -tehtävään otettavalta odotetaan sen mukaista osaamista, vaikka käytäntöpainotteisuudessaan tehtävä poikkeaakin sekä niin sanotun täysprofessorin että urapolkujärjestelmässä käytössä olevan apulaisprofessorin tehtävistä ja kelpoisuusehdoista.

Anssi Lehikoinen on valmistunut diplomi-insinööriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Hän on väitellyt filosofian tohtoriksi sovelletusta fysiikasta Itä-Suomen yliopistosta vuonna 2012. Akateemisella urallaan Lehikoinen on työskennellyt tutkijana Itä-Suomen yliopistossa vuosina 2004–2012.

Liike-elämässä Lehikoinen on hankkinut kannuksensa muun muassa Numcore Oy:n ja Rocsole Oy:n toimitusjohtajana. Numcren toimitusjohtajana Lehikoinen työskenteli vuosina 2007–2012 ja Rocsolen toimitusjohtajana vuosina 2012–2014.

Lehikoinen on työskennellyt useiden yritysten hallitusten jäsenenä ja puheenjohtajana. Tällä hetkellä hän on Rocsole Oy:n, Nostetta Oy:n sekä VRT Finland Oy:n hallitusten puheenjohtaja sekä Savroc Oy:n hallituksen jäsen.

Anssi Lehikoisen painolaatuinen kuva on osoitteessa www.uef.fi/nimityskuvat.

Anssi Lehikoinen, puh. 050 328 2648, anssi.lehikoinen(at)rocsole.com
Professor of Practice -tehtävästä rehtori Perttu Vartiainen, puh. 029 445 8000, perttu.vartiainen(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin