Rikoslabran molekyylibiologiaa lukiolaisten kesäkurssilla

Itä-Suomen yliopisto ja Snellman-kesäyliopisto järjestävät yhteistyössä molekyylibiologian kesäkurssin lukiolaisille 2.-3. kesäkuuta Kuopiossa. Yliopiston biolääketieteen yksikön molekyylibiologian opetuslaboratoriossa toteutettavalla harjoitustyökurssilla tutustutaan perimän tutkimuksessa käytettäviin menetelmiin ja selvitetään yksilöiden geneettistä eroavaisuutta nukleotiditasolla.

Kaksipäiväisellä kesäkurssilla käytetään sairaalalaboratorioissa ja rikoslaboratorioissa yleisesti hyödynnettäviä molekyylibiologisia menetelmiä. Kesäkurssi soveltuu lukiolaisille, joita kiinnostaa esimerkiksi lääketiede, hammaslääketiede, biologia, molekyyli- ja solubiologia sekä biokemia ja bioteknologia. Kurssilla lukiolaiset voivat tutustua yliopistossa biolääketieteen alalla käytettäviin opetusmenetelmiin, minkä toivotaan alentavan kynnystä hakeutua yliopistoon.

– Lukiolaisille on aiemmin ollut tarjolla yliopistojen järjestämiä luonnontieteellisiä kursseja, mutta nimenomaan ihmisen perimään ja biolääketieteeseen perehdyttäviä kursseja ei Kuopiossa ole aiemmin ollut tarjolla. Kesäkurssitoiminta tukee erinomaisesti yliopiston opiskelijarekrytointia, joten biolääketieteen kesäkurssista on tarkoitus tehdä jokakesäinen tapahtuma, yliopistonlehtori Marko Pietilä kertoo.

Lukiolaisia mahtuu vielä kurssille mukaan. Kurssille voi ilmoittautua osoitteessa:

http://www.snellmankesayliopisto.fi/s/kurssit/Abi-%20ja%20lukiolaiskurssit/Biotieteet

Lisätietoja:

Yliopistolehtori Marko Pietilä, Itä-Suomen yliopisto, biolääketieteen yksikkö, p. 040 355 3039, marko.pietila (at) uef.fi

Tiedekasvatussuunnittelija Tero Leinonen, Snellman-kesäyliopisto, p. 044 746 2843, tero.leinonen (at) snellmankesayliopisto.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin