Riitta Vornanen lapsi- ja nuorisososiaalityön professoriksi

Yhteiskuntatieteiden tohtori Riitta Vornanen on valittu Itä-Suomen yliopiston sosiaalityön, erityisesti lapsi- ja nuorisososiaalityön professoriksi 1.9.2014 alkaen.

Vornanen on suorittanut yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon vuonna 1989, yhteiskuntatieteiden lisensiaatin tutkinnon vuonna 1994 ja yhteiskuntatieteiden tohtorin tutkinnon vuonna 2000 Kuopion yliopistossa.

Vornanen on työskennellyt pitkään erilaisissa opetus- ja tutkimustehtävissä Kuopion yliopistossa ja myöhemmin Itä-Suomen yliopistossa. Vuodesta 2000 hän on työskennellyt osa-aikaisena professorina aluksi Kuopion yliopistossa ja myöhemmin Itä-Suomen yliopistossa. Vuodesta 2013 Vornanen on ollut sosiaalityön oppiaineen vastuuhenkilö Itä-Suomen yliopistossa.

Vornasen julkaisutuotanto on laaja. Hän on julkaissut lukuisia kotimaisia ja kansainvälisiä tutkimusartikkeleja. Vornanen on osallistunut useisiin lapsiin, nuoriin ja lastensuojeluun liittyviin tutkimushankkeisiin sekä ohjannut sosiaalityön alan väitöskirjoja ja lisensiaatintutkimuksia. Lisäksi hänellä on ollut useita tieteellisiä luottamustehtäviä.

Tutkimustyössään Riitta Vornanen on syventynyt erityisesti lapsi- ja nuorisososiaalityöhön sekä lastensuojeluun ja yhteisösosiaalityöhön.

Riitta Vornasen painolaatuinen kuva on osoitteessa www.uef.fi/nimityskuvat

Lisätietoja: Riitta Vornanen, puh. 044 716 2648, riitta.h.vornanen(at)uef.fi
 

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin