RapuKamurallit - Tiedettä ja taidetta Kuopion torilla

Rapuaiheinen tapahtuma kertoo jokiravuista ja tarjoaa taidetta Kuopion torilla keskiviikkona 16. heinäkuuta. Ensimmäistä kertaa järjestettävän RapuKamurallien tarkoituksena on yhdistää kulttuuri ja luontoarvot sekä elävöittää Kuopion toria.

– RapuKamurallien teemana on kulttuurin ja luontoarvojen yhdistäminen tavalla, joka innoittaa. Ohjelma koostuu jokiravun suojelun, kotimaisen musiikin, ja savolaisen kansantaiteen esittelystä, rapututkija Japo Jussila Itä-Suomen yliopistosta kertoo.

Illan aikana esiintyvät ainakin Jukka Takalon Maakinen Mysteeri Trio, Faarao Pirttikangas, Kuolio sekä Uncle John's Blues Band.

RapuKamuralleissa on myös muuta hauskaa ohjelmaa kuten ravunbongauskisa ja keskinäistä seurustelua. Maksuton tilaisuus on tarkoitettu kaikille ravuista, vesibiologiasta ja kulttuurista kiinnostuneille. Tapahtuma on osa Life+ RapuKamu-hanketta, joka tähtää jokirapujen suojeluun.

Tapahtuman järjestää Itä-Suomen yliopisto, Raputietokeskus ry ja kulttuuriosuuskunta Sataman Tarmo. Tilaisuus järjestetään jatkossa vuosittain.

Aika: 16.7.2014 klo 18–22
Paikka: Kuopion tori, kauppahallin länsipääty
Ohjelmassa:
Uncle John's Blues Band klo 18.15 (30 minuuttia)
Faarao Pirttikangas klo 19.00 (30 minuuttia)
Kuolio klo 19.45 (30 minuuttia)
Jukka Takalon Maakinen Mysteeri Trio klo 20.30 (45 minuuttia)

Yleisölle jutustelua bändien välillä ja ravunpongauskisa. Jutustelua ravusta rapukojulla.

Lisäksi paikalla on makkaranmyyntikoju, raputietokoju (LIFE+ RapuKamu-hanke järjestää) sekä Sataman Tarmon kirjapiste. Myös muita tilaisuuden luonteeseen sopivia esityksiä, tempauksia ja muuta mukavaa otetaan mukaan tapahtumaan.

Lisätietoja:

Japo Jussila, p. 040 542 8982, japo.jussila (at) uef.fi
Jukka Kananen, p. 040 537 0265, jukka.kananen (at) uef.fi

http://www.uef.fi/fi/rapukamu
https://fi-fi.facebook.com/RapuKamu

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin