Rahoitusta järvilohen palauttamista tukevaan tutkimukseen

Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiö on myöntänyt Itä-Suomen yliopistolle 90 000 euroa järvilohen palauttamista tukevaan tutkimustyöhön. Rahoituksella käynnistetään biologian laitoksella väitöskirjatutkimus, jossa selvitetään järvilohen luontaisen lisääntymisen mahdollisuuksia Ala-Koitajoella, joka sijaitsee Pohjois-Karjalassa Ilomantsin ja Enon alueella.

– Nyt käynnistyvässä hankkeessa tutkitaan, mitkä tekijät rajoittavat järvilohen luontaista lisääntymistä sekä sitä, onko eri kasvatusmenetelmin mahdollista elvyttää lajin luontaista lisääntymistä, kertoo yliopistotutkija Hannu Huuskonen Itä-Suomen yliopistosta.

Tutkimus tehdään yhteistyössä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen kanssa vuosina 2014–2016. Saimaan järvilohi on ollut jo yli 40 vuotta kokonaan laitosviljelyn varassa.

Hannu Huuskonen, p. 050 5961 592, hannu.huuskonen (at) uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014