Peerage of Science teki sopimuksen Brill-kustannusyhtiön kanssa

Peerage of Science on solminut sopimuksen perinteikkään, yli kolmesataa vuotta toimintaansa harjoittaneen Brill-kustantamon kanssa sen julkaisusarjojen tuomiseksi Peerage of Sciencen The Select -palveluun.

The Select on Peerage of Sciencen premium-palvelu – siinä mukana olevat tieteelliset julkaisusarjat saavat täyden pääsyoikeuden kaikkiin käynnissä oleviin vertaisarviointiprosesseihin, ja ne voivat tehdä kirjoittajille julkaisutarjouksia missä tahansa vaiheessa prosessia. Julkaisusarjojen toimittajat voivat lähettää tarjouksia omasta aloitteestaan, ja kirjoittajat voivat myös kiinnittää toimittajan huomion käsikirjoitukseensa yksinkertaisesti ja helposti klikkaamalla sarjan logoa palvelussa.

Brillin osallistuminen käynnistyy kahdella julkaisusarjalla, joiden erikoistuminen vastaa Peerage of Sciencen tämänhetkisiä ydin-aloja: Animal Biology sekä Behaviour.

– Siitä lähtien, kun ensimmäinen Peerage of Science -palvelussa arvioitu artikkeli julkaistiin Animal Biology -lehdessämme, olemme olleet kiinnostuneita vertaisarvioinnista, johon sisältyy avoin sitoutuminen ja arvioiden vertaisarviointi. Uskomme, että sekä Animal Biologyn että lippulaivasarjamme Behaviourin liittyminen Peerage of Sciencen The Select -palveluun hyödyttää kirjoittajia, arvioijia, toimittajia sekä kustantajaa, totesi Brillin biologian alan vastaava kustantaja Michiel Thijssen.

– Mahdollisuus yhteistyöhön näin rikkaan historian omaavan kustannustalon kanssa on kunnia nuorelle start-up yritykselle," sanoi Peerage of Sciencen perustaja ja johtaja Janne-Tuomas Seppänen.

– On hienoa, että tämä uusi vaihe käynnistyy Animal Biology -julkaisusarjan kanssa, joka oli kaikkien aikojen ensimmäinen lehti joka julkaisi Peerage of Sciencessä arvioidun artikkelin, jo vuonna 2012. Olen myös varma, että hyvin moni palvelumme käyttäjistä ilahtuu nähdessään Behaviour -julkaisusarjan vastaanottamassa heidän käsikirjoituksiaan; johtuen palvelun syntyjuurista, käyttäytymistieteet ovat hyvin vahvasti edustettuna yhteisössämme.

Vaikka Brillin aloitukseen valitsemat julkaisusarjat ovatkin biologian alalta, on tärkeä huomata Brillin vahvuudet humanistisilla ja sosiaalitieteiden aloilla. Peerage of Science laajenee orgaanisesti uusille aloille. Palvelu on avoin julkaisseille tutkijoille miltä tahansa tieteenalalta, ja kun identiteetti ja pätevyys on varmistettu, käyttäjä saa luoda uusia käyttäjä-tilejä ja kutsua mukaan kollegoitaan. Koska vaatimukset korkealuokkaisen, reilun ja tehokkaan vertaisarviointijärjestelmän käytölle ovat aivan yhtä ajankohtaisia ihmistieteissä kuin luonnontieteissäkin, Peerage of Science on valmiina palvelemaan myös näiden alojen akateemista yhteisöä.

Peerage of Science on uudenlainen tieteellisen julkaisutoiminnan palvelu, jonka perustivat kolme suomalaista tutkijaa vuonna 2011. Erityisen kiitoksen palvelun alkuvaiheiden mahdollistajana ansaitsevat sen kotiorganisaatio Jyväskylän Yliopisto, sekä Itä-Suomen Yliopisto ja Turun Yliopisto. Peerage of Science on itsenäinen start-up yritys, jonka vahvana perustana on päteviksi todettujen tutkijoiden muodostama yhteisö.

Brill on vuonna 1683 perustettu kustannustalo, jolla on rikas historia ja vahvasti kansainvälinen fokus. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Leidenissä Alankomaissa, ja haarakonttori Bostonissa, USA:n Massachusettissa. Brill listautui Amsterdamin pörssiin vuonna 1896. Brillin osakkeet ovat olleet julkisesti vaihdettavissa vuodesta 1997. Yhteenveto Brillin markkinatiedoista löytyy Euronext-palvelusta. Brillin julkaisutoiminta keskittyy humanistisiin ja sosiaalitieteisiin, kansainväliseen lakitieteeseen, sekä valikoituihin luonnontieteen aloihin.

Lisätietoja: Janne-Tuomas Seppänen, +358-452337273, janne.seppanen(at)peerageofscience.org

Näiden kahden uuden julkaisusarjan myötä The Select -palvelussa löytyvien lehtien lukumäärä on jo 19: muut mukana olevat lehdet ovat AMBIO, Annales Zoologici Fennici, BioRisk, BMC Biology, BMC Ecology, BMC Evolutionary Biology, Entomologica Fennica, Ethology, Frontiers in Zoology, Journal of Avian Biology, MycoKeys, Nature Conservation, NeoBiota, Ornis Fennica, PeerJ, PhytoKeys, ZooKeys. Kaikilla näillä lehdillä on yhtäaikainen mahdollisuus käsikirjoituksien vertaisarviointien seuraamiseen, ja kirjoittajat voivat saada julkaisutarjouksia useilta lehdiltä.

Lisäksi, mikäli sopivaa julkaisusarjaa ei löydy yllämainituista lehdistä, vertaisarviointiprosessin päätyttyä kirjoittajilla on mahdollisuus tehdä "export" The Connect -palvelun kautta: mukana siinä ovat PLOS Biology, PLOS ONE, sekä Springer -kustantamon kaikki noin 3 000 lehteä.
Tai, jos kirjoittajat haluavat viedä prosessin julkaisusarjaan joka ei vielä osallistu Peerage of Scienceen, myös tämä on mahdollista: kirjoittajat voivat helposti luoda linkin jonka he voivat liittää käsikirjoituksensa mukaan jättäessään sen perinteisellä tavalla mihin tahansa julkaisusarjaan – ja tämän toiminnon käyttäminen on ilmaista sekä kirjoittajille että vastaanottavalle lehdelle.

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin