Pasi Tavi Itä-Suomen yliopiston kardiovaskulaarisen solufysiologian professoriksi

Filosofian tohtori, dosentti Pasi Tavi on kutsusta valittu Itä-Suomen yliopiston kardiovaskulaarisen solufysiologian professorin tehtävään 1.9.2014 alkaen viiden vuoden määräajaksi.

Pasi Tavi on syntynyt vuonna 1967 Helsingissä. Hän on suorittanut filosofian maisterin tutkinnon eläinfysiologiasta vuonna 1995 ja filosofian tohtorin tutkinnon fysiologian ja biofysiikan alalta vuonna 1999 Oulun yliopistossa. Hänet nimitettiin Oulun yliopiston solufysiologian dosentiksi vuonna 2005.

Pasi Tavi on toiminut Itä-Suomen yliopiston A.I. Virtanen -instituutissa tutkimusjohtajana vuosina 2009–2013 ja hoitanut kardiovaskulaarisen solufysiologian professorin tehtävää vuoden 2014 alusta alkaen. Hän johtaa molekulaarisen fysiologian tutkimusryhmää, jonka keskeisenä tutkimuskohteena on sydänlihassolujen solu- ja molekyylifysiologia. Hän on toiminut akatemiatutkijana vuosina 2008–2013. Aikaisemmin hän on työskennellyt tutkimus- ja opetustehtävissä Oulun ja Helsingin yliopistoissa sekä Karoliinisessa Instituutissa.

Pasi Tavi on toiminut useissa tieteellisissä asiantuntija- ja luottamustehtävissä ja on tällä hetkellä A. I. Virtanen -instituutin bioteknologian ja molekulaarisen lääketieteen yksikön varajohtaja. Hänen tutkimushankkeillaan on merkittävää rahoitusta muun muassa Suomen Akatemialta, TEKESiltä, Sigrid Juseliuksen säätiöltä ja Novo Nordisk -säätiöltä.

Professori Tavin keskeisimpiä tutkimuskohteita ovat solufysiologiset mekanismit, jotka muokkaavat solujen toimintaa sydämen kehittyessä sekä sydäntautien synnyssä. Hänen viimeaikainen tutkimuksensa on keskittynyt selvittämään sydämen metabolian ja toiminnan välistä yhteyttä sydämen liikakasvun ja vajaatoiminnan synnyssä. Tavin tutkimusryhmä on mukana kahdessa Itä-Suomen yliopiston kärkihankkeessa ja kuuluu myös Biocenter Kuopioon.

Pasi Tavin painolaatuinen kuva on osoitteessa http://www.uef.fi/nimityskuvat

Professori Pasi Tavi, p., pasi.tavi (at) uef.fi, p. 040 3553272

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014