Nokian säätiö tukee tietojenkäsittelytieteen tutkimusta

Nokian säätiö on myöntänyt yhteensä kolme apurahaa älykkään medialaskennan ja väritutkimuksen alueilla Itä-Suomen yliopiston tutkijoille.

Tutkija Ville Hautamäki sai 7 000 euron Nokia Visiting Professor –apurahan puhujantunnistusta käsittelevään tutkimukseen. Tavoitteena on pystyä tunnistamaan puhuja lyhyestä, alle kymmenen sekunnin ääninäytteestä. Hautamäki tekee tutkimustyötä vierailevana tutkijana Yhdysvalloissa Georgia Institute of Technology -korkeakoulussa.

Lisäksi kahdelle Itä-Suomen yliopiston tutkijalle myönnettiin 5 000 euron rahoitus jatko-opintoihin. Hamid Behravan sai rahoitusta murteen ja aksentin tunnistukseen ja Radu Mariescu-Istodor paikkasidonnainen datan käsittelyä koskevalle tutkimukselle.

Nokian säätiön tarkoituksena on tieto- ja teletekniikan tieteellisen kehittämisen tukeminen sekä alan opetustoiminnan edistäminen Suomessa. Nokian säätiö jakoi apurahoja Helsingissä 4.12.2014. Nokian säätiö jakaa apurahoja vuonna 2014 yhteensä lähes 560 000 euroa.

www.nokiafoundation.com

Ville Hautamäki, p. 050 511 8271, villeh (at) cs.uef.fi