Matti Myrskylle tietokirjailijapalkinto

Vero-oikeuden professori Matti Myrsky Itä-Suomen yliopistosta on saanut Suomen tietokirjailijat ry:n tietokirjailijapalkinnon. Palkinnot jaettiin tänään lauantaina Helsingin kirjamessuilla. Myrskyn lisäksi palkinnon saivat kotimaisen kirjallisuuden professori Pirjo Lyytikäinen, dosentti Olli Löytty, MMK, puutarhakirjoittaja Rea Peltola sekä kasvitieteen professori Jouko Rikkinen.

Tietokirjailijapalkinnot ovat suuruudeltaan 8 000 euroa, ja ne jaettiin nyt 14:sta kerran. Palkinnot myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta tietoteostuotannosta. Suomen tietokirjailijat ry:n palkinnot rahoitetaan Kopioston perimillä tekijänoikeuskorvauksilla.

Matti Myrskyllä on laaja ja monipuolinen kokemus verotuksen asiantuntija- ja opetustehtävistä. Hän toimii vero-oikeuden professorina Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella sekä vero-oikeuden ja finanssioikeuden dosenttina Vaasan yliopistossa, Turun yliopistossa, Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa ja Jyväskylän yliopistossa.

Myrsky on julkaissut aktiivisesti Suomen verojärjestelmän sisältöä ja historiallista kehitystä käsitteleviä teoksia. Hänen laaja julkaisutuotantonsa sisältää vero-oikeuden perusteoksia, jotka käsittelevät muun muassa henkilökohtaisen- ja elinkeinotulon verotusta, yhdistysten ja säätiöiden verotusta, verotusmenettelyä, kansainvälistä henkilö- ja yritysverotusta sekä Suomen veropolitiikkaa. Palkitsemisperustelujen mukaan teoksissa olevat lukuisat esimerkit havainnollistavat ja konkretisoivat verotuksen tulkintakysymyksiä. Myrskyn teoksissa pohditaan myös laajemmin sitä, mitä verotus on, mihin sitä tarvitaan ja millaisia ominaisuuksia on hyvällä verotusjärjestelmällä.

Palkitsemisperusteluissa Myrskyn teoksia kiitetään erityisen johdonmukaisiksi ja selkeiksi. Niiden tärkeä anti on luoda systemaattista kokonaiskuvaa vero-oikeuden alasta. Teokset vastaavat monenlaisiin verotukseen liittyviin tiedontarpeisiin. Ne sopivat erinomaisesti opiskelijoiden käyttöön ja ovat välttämättömiä käytännön apuvälineitä verotuksen parissa työskenteleville, perusteluissa todetaan.

Lisätietoja: Matti Myrsky, puh. 050 442 2987 tai 050 548 0829, matti.myrsky(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin