Matti Ilmari Niemi siviilioikeuden professoriksi

OTT, varatuomari Matti Ilmari Niemi on nimitetty Itä-Suomen yliopiston siviilioikeuden, erityisesti varallisuusoikeuden professoriksi 1.8.2014 alkaen.

Niemi on ollut Lappeenrannan teknillisen yliopiston yritysjuridiikan professori vuodesta 2001 alkaen. Hän toimii dosenttina Helsingin, Lapin sekä Turun yliopistoissa, ja Itä-Suomen yliopiston dosenttina hän aloitti 2009.

Niemi on suorittanut Lapin yliopistossa oikeustieteen kandidaatin tutkinnon vuonna 1985 ja oikeustieteen tohtorin tutkinnon vuonna 1996. Hänellä on laaja akateeminen kokemus tutkijana, opettajana, professorina ja yliopiston johtotehtävissä. Niemi on hoitanut Lapin yliopiston esineoikeuden apulaisprofessorin virkaa vuosina 1989–1996 ja velvoiteoikeuden professuuria vuonna 1997 sekä ollut esineoikeuden professorina vuosina 1998–2001. Vuosina 2000–2001 Niemi toimi Lapin yliopiston oikeustieteiden tiedekunnan dekaanina ja vuosina 2005–2006 Lappeenrannan teknillisen yliopiston yritysjuridiikan laitoksen johtajana. Vuosina 1998–1999 hän oli vierailevana professorina Englannissa Readingin yliopistossa.

Niemen tutkimuksen pääaiheita ovat varallisuusoikeus ja oikeusteoria, joilta aloilta hän on julkaissut lukuisia kirjoja ja artikkeleita sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän osallistuu kansainväliseen tutkimusyhteistyöhön muun muassa EU-rahoitteisessa The Common Core of European Private Law -projektissa.

Lisätietoja: Matti Ilmari Niemi, matti.niemi (at) uef.fi

Niemen painolaatuinen kuva on osoitteessa http://www.uef.fi/nimityskuvat

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin