Markku Laakso on yksi maailman 400 menestyneimmästä biolääketieteen tutkijasta

Akatemiaprofessori Markku Laakso Itä-Suomen yliopistosta lukeutuu maailman vaikutusvaltaisimpiin biolääketieteen tutkijoihin. Stanfordin yliopiston professori John P.A. Ioannidis työtovereineen on julkaissut tutkimuksen, jossa listataan 400 alan menestyneintä tutkijaa julkaisutietojen ja viittausmäärien perusteella. Akatemiaprofessori Laakson lisäksi listalla on Suomesta vain kaksi muuta tutkijaa.

Laakson mukaan varsinkin nuorille tutkijoille on rohkaisevaa, että pienestäkin yliopistosta voi päästä maailman huipulle. Blogikirjoituksessaan hän kertoo, miten Ioannidisin ja kumppanien lista koottiin ja miten tutkimuksen tuloksellisuutta voidaan mitata. – Erittäin menestyksellisen tutkijan h-indeksi ylittää hänen ikänsä, Laakso toteaa.

Lue akatemiaprofessori Markku Laakson kirjoitus: http://blogs.uef.fi/puheenvuoroja/

Vaikutusvaltaisimmat biolääketieteen tutkijat listannut tutkimus:

Boyack KW, Klavans R, Sorensen A, Ionnidis, JPA.  A list of highly influential biomedical researchers, 1996-2011. Eur J Clin Invest 2013;43:1339-65. (pdf)

Akatemiaprofessori Markku Laakso, p. 040-672 3338, markku.laakso (at) kuh.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014