Marie Curie International Outgoing Fellowship Jukka Kekäläiselle

Itä-Suomen yliopiston biologian laitoksen tutkijatohtori Jukka Kekäläinen on saanut arvostetun Euroopan komission myöntämän Marie Curie International Outgoing Fellowship -rahoituksen Länsi-Australian yliopistossa (University of Western Australia) ja Itä-Suomen yliopistossa toteutettavaan tutkimushankkeeseen.

Hankkeessa tutkitaan pariutumisen jälkeisiä seksuaalivalinnan mekanismeja ulkoisesti hedelmöittävillä mallilajeilla. Kyseiset, usein sukusolujen väliseen kemialliseen kommunikaatioon perustuvat mekanismit ovat nykyään huonosti tunnettuja, vaikka niillä uskotaan olevan tärkeä rooli seksuaalivalinnan aiheuttamien evolutiivisten valintapaineiden suunnan ja voimakkuuden määräytymisessä. Rahoitus on kaksivuotinen ja alkaa syyskuussa 2014.

Kekäläinen on valmistunut filosofian tohtoriksi Jyväskylän yliopistosta vuonna 2010. Hän on työskennellyt tutkijatohtorina Itä-Suomen yliopistossa vuodesta 2011 lähtien. Elokuusta 2013 alkaen Kekäläinen on työskennellyt Länsi-Australian yliopistossa Koneen säätiön ja Post doc -poolin myöntämällä rahoituksella.

Jukka Kekäläinen puh. +61 424 883 476, jukka.s.kekalainen (at) uef.fi
Raine Kortet, puh. 050 442 2693, raine.kortet (at) uef.fi