Lupaosaajaksi-hanke on nyt loppusuoralla

"Lupaosaajaksi - Lääkkeiden, diagnostiikan ja lääkinnällisten laitteiden lupa- ja valvonta-asiat haltuun" -ESR-hanke on nyt loppusuoralla.

Hanke on tarjonnut viimeisen reilun kahden vuoden aikana työkaluja lupaosaamisen kehittämiseen, se on verkottanut ja kouluttanut. Hankkeeseen on sisältynyt 23 koulutuspäivää 14 eri teemasta. Hanke räätälöitiin alan yrityksissä, julkisorganisaatioissa ja viranomaistehtävissä jo toimivien sekä alalle aikovien tarpeisiin. Hankkeen koulutukset ovat saaneet osallistujiltaan hyvää palautetta asiantuntevista kouluttajista ja kiinnostavista, ajankohtaisista aihepiireistään.

Hankkeen tavoitteena oli edistää yritysten kilpailukykyä parantamalla niiden lupa- ja valvonta-asioiden osaamista. Sen avulla pyrittiin myös tukemaan lääkkeiden, diagnostiikan ja lääkinnällisten laitteiden lupa- ja valvonta-asioiden osaamiskeskittymän ja kouluttajaverkoston muodostumista. Lisäksi haluttiin parantaa korkeasti koulutettujen osaamista ja valmiuksia toimia lupa-asioiden asiantuntijoina sekä hyvinvointialan kasvuyrityksissä että viranomaistehtävissä (esim. Fimea). Tavoitteissa on onnistuttu hyvin ja hankkeen aikana toteutettuja koulutuksia hyödynnetään jatkossakin. Ne tulevat olemaan osana Itä-Suomen yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducaten koulutustarjontaa.

ESR-hanke käynnistyi 1.9.2011 ja päättyy 30.6.2014. Sen hallinnoijana toimii Itä-Suomen yliopisto, Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate. Hanke toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Kuopio Innovation Oy:n, alan yritysten, Fimean ja KYSin kanssa. Hanketta rahoittavat Pohjois-Savon ELY-keskus, Pohjois-Savon liitto ja Kuopion kaupunki.

Hankkeen päätösseminaari: "Ajankohtaista apua lupaviidakkoon" pidetään Kuopiossa 22.5.2014. Aamukahvien yhteydessä olevan lyhyen hankkeen yhteenvedon jälkeen on valittavana kaksi rinnakkaissessiota:

Tarkemmat tiedot ja ohjelma linkistä:

Lisätietoja Lupaosaaja ESR-hankkeesta:
Koulutuksen verkkosivuilta: http://www.aducate.fi/lupaosaaja
hankkeen projektipäällikkö, suunnittelija, FaT Riitta Sutinen
Itä-Suomen yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelu Aducate riitta.sutinen@uef.fi, 050 341 8524

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin