Liput lensivät rauhan ja monikulttuurisuuden puolesta

Joensuun kampus toimi näyttämönä jo toista kertaa järjestetylle eri kansallisuuksien välistä rauhaa ja yhteisymmärrystä edistävälle sekä monikulttuurista Joensuuta juhlistavalle Flying Flags -tapahtumalle. Tapahtuman ajatuksena on tuoda eri maista tulevia Joensuussa asuvia ihmisiä yhteen sekä tehdä jotakin hauskaa alkavan vapun kunniaksi.

Keväinen taivas täyttyi yliopiston logon värimaailmaa heijastelevista helium-ilmapalloista, kun sata henkilöä noin viidestäkymmenestä eri maasta laski ilmapallonsa tuulen vietäväksi. Palloihin oli kiinnitetty kunkin kansallisuuden lippu, jonka taakse oli kirjoitettu mukavia muistoja elämästä Suomessa.

– Flying Flags -tapahtuma rantautui Joensuuhun viime vuonna saksalaisen vaihto-opiskelijan Lukas Mohrin aloitteesta, ja tästä on muodostunut meille perinne. Lukas muuten oli tapahtuman hengessä mukana tänäkin vuonna, sillä hänen puolestaan laskettiin tänään lentoon ilmapallo täältä Joensuusta, kertoo Itä-Suomen ylioppilaskunnan kansainvälisten asioiden sihteeri Riitta Sahlsten.

Kuivin suin ja nälkäisenäkään ei kenenkään tarvinnut olla, sillä myytävänä oli simaa ja leivonnaisia.

Tapahtuman järjestäjänä toimi Itä-Suomen yliopiston Ylioppilaskunnan kansainvälinen kerho ESN Joensuu. Tapahtuman pääsponsorina toimi Itä-Suomen yliopisto.

Kreikkalaiset vaihto-opiskelijat Efi Avgerou, Dafni Kefala, Nekioria Paulaki, Mary Michalakopoulou ja Danae Mparlampa

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin