Lina Klymenkolle Suomen Akatemian kolmivuotinen tutkijatohtorirahoitus

Itä-Suomen yliopiston Karjalan tutkimuslaitoksella työskentelevä tutkijatohtori Lina Klymenko on saanut Suomen Akatemian kolmivuotisen tutkijatohtorirahoituksen. Klymenko tarkastelee rahoitetussa tutkimushankkeessaan stalinistisen menneisyyden tilintekoa nykypäivän Georgiassa, Venäjällä ja Ukrainassa.

Tutkimuksessa tarkastellaan, millä tavoin ihmiset nykypäivänä käsittelevät stalinisimia, ja pyritään selvittämään, mitkä tekijät vaikuttavat sitä koskeviin asenteisiin. Tutkimuksessa myös pohditaan, mikä on totalitaarisen menneisyyden jälkiselvittely vaikutus Georgian, Venäjän ja Ukrainan siirtymäpolkuihin.

Lina Klymenko on valmistunut filosofian tohtoriksi Wienin yliopistosta vuonna 2009. Hän on työskennellyt tutkijatohtorina Itä-Suomen yliopistossa vuodesta 2012.

Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunta myönsi huhtikuussa rahoitusta yhteensä noin 7,3 miljoonaa euroa 30 uudelle tutkijatohtorille. Rahoituksen tavoitteena on mahdollistaa lupaavimpien, äskettäin tohtorin tutkinnon suorittaneiden nuorten tutkijoiden pätevöityminen ja itsenäistyminen ammattitutkijoiksi.

>> Suomen Akatemian tiedote

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014