Kuopio palkitsi Arto Urtin farmasian laitoksen kehittämisestä

Kuopion kaupunki on palkinnut vuosipäivänsä kunniaksi useita erityisen ansioituneita kuopiolaisia.  Palkittujen joukossa oli Itä-Suomen yliopiston biofarmasian professori Arto Urtti, joka sai kultaisen kunniamerkin tunnustuksena toiminnasta yliopiston farmasian laitoksen kehittämisessä.

Kuopion vuosipäivää juhlistaneessa tilaisuudessa 14. marraskuuta palkittuihin kuului myös muotoilija Ritva Pohjalainen, joka sai Kuopio-mitalin. Taitelija Antti Immonen sai Kuopio-stipendin. Hopeisen kunniamerkin saivat erityisasiantuntija Mikael Karikoski, projektipäällikkö Hannu Nurmi, kaupunginvaltuutettu Esa Pitkänen, kaupunginvaltuutettu Ilkka Raninen, kaupunginvaltuutettu Pauli Ruotsalainen, Anne Ryhänen ja toimittaja Ismo Vornanen.

Vuoden Ilmiöksi nimettiin SATOA -ruokakulttuuritapahtuma. Esimerkillisen ryhmätyön kunniakirjoilla palkittiin Kuopio-Jukola-organisaatio, Kuopion Kalevan Kisat -organisaatio ja Kuopion mielenterveyspäivät -taustajärjestöt.

Kuopio täyttää tänä vuonna 239 vuotta. Kaupungin perustamispäivä on 17.11.1775.

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin