Kirkko myrskyn silmässä - onko julkisessa keskustelussa faktoille tilaa?

Karjalan teologinen seura (KTS) järjestää 25.–26. helmikuuta historiansa viidennen teologisen symposiumin Kirkko myrskyn silmässä Itä-Suomen yliopistolla Joensuussa, salissa AU100 (Aurora-rakennus, Yliopistokatu 2).

Tällä kertaa symposiumissa tarkastellaan esitelmien ja kanavatyöskentelyn avulla kirkkoihin liittyviä ajankohtaisia kysymyksiä tutkimuksen näkökulmasta. Kirkkojen kysymykset ovat paljon esillä julkisuudessa, mutta tiedot eivät aina perustu tosiasioihin. KTS:n puheenjohtajan, professori Paavo Kettusen mukaan symposium haluaa nostaa esille vaikeitakin asioita niin kirkon jäsenyydestä kuin taloudesta.

Symposiumissa käsitellään herätysliikkeitä, puolueiden suhdetta kirkkoon, Raamattua, seksuaalisuutta ja kirkon oppia, uskonnon asemaa koulussa sekä kirkkojen ja median sekä kirkkojen ja kansalaisyhteiskunnan roolia. Avausesitelmässä paneudutaan kristinuskon aseman muutokseen maailmanlaajuisesti. Teemasta "Kuka käyttää kirkon ääntä" ovat tentattavina Kuopion ja Mikkelin hiippakuntien piispat. Symposiumin päätösesitelmän "Tulevaisuuden kirkko" pitää emeritusarkkipiispa John Vikström.

Kaksi vuotta sitten pidettyyn edelliseen symposiumiin osallistui noin 250 henkeä eri puolilta Suomea. Tapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille. Kanavajärjestelyjen takia ilmoittautuminen ja kanavan valinta etukäteen ovat kuitenkin tarpeellisia. Ilmoittautumiset viimeistään 10. helmikuuta mennessä sähköpostitse: kts.sihteeri(at)gmail.com.

Symposiumin tarkka ohjelma löytyy KTS:n verkkosivuilta www.karjalanteologinenseura.fi/symposium-2014/   

Lisätietoja: Puheenjohtaja Paavo Kettunen, paavo.kettunen(at)uef.fi ja KTS:n sihteeri Atte Hokkanen, ktssihteeri(at)gmail.com

Lyhennelmät

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin