Kim Talus eurooppaoikeuden professoriksi

OTT Kim Talus on valittu Itä-Suomen yliopiston eurooppaoikeuden, erityisesti eurooppalaisen talous- ja energiaoikeuden, professoriksi 1.7.2014 alkaen.

Talus johtaa Itä-Suomen yliopiston Ilmasto-, energia- ja ympäristöoikeuden keskusta ja hän on työskennellyt määräaikaisena professorina Itä-Suomen yliopistossa vuodesta 2012. Professori Talus on tutkinut EU:n energiaoikeutta ja kansainvälistä energiaoikeutta. Hän on keskittynyt energiasääntelyn lisäksi kansainvälisiin öljy- ja kaasusopimuksiin sekä investointisuojaan liittyviin kysymyksiin.  Keväällä 2014 Taluksen johtama tutkijaryhmä sai 570 000 euron rahoituksen liuskekivikaasun käyttöönottoa koskevalle tutkimukselle.

Talus on toiminut kansainvälisen Oil, Gas and Energy Law Intelligence -tiedejulkaisun päätoimittajana vuodesta 2008 alkaen ja toimii myös muiden kansainvälisten julkaisujen toimituskunnan jäsenenä. Talus on julkaissut lukuisia tieteellisiä artikkeleita ja kirjoja. Hänen viimeisimpiä teoksiaan ovat monografia EU Energy Law and Policy - a Critical Account (Oxford University Press 2013) ja toimitettu teos Research Handbook on International Energy Law (Edward Elgar 2014).

Talus on työskennellyt energia- ja luonnonvaraoikeuden lehtorina University College Londonissa vuosina 2010–2012 ja vierailevana professorina Houstonin yliopistossa Yhdysvalloissa vuonna 2010. Hän opettaa EU:n ja kansainvälistä energiaoikeutta vuosittain Bonnin yliopistossa ja Helsingin yliopistossa. Kim Talus on syntynyt vuonna 1975. Talus on suorittanut oikeustieteen tohtorin tutkinnon vuonna 2010 Helsingin yliopistossa, jossa hän toimi tutkijakoulutettavana vuosina 2006–2010.

Taluksen painolaatuinen kuva on osoitteessa http://www.uef.fi/nimityskuvat

Lisätietoja:
Professori Kim Talus, p. 050 4423 315, kim.talus (at) uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin