Kiinalaiset sairaalajohtajat hakevat johtamisoppia Itä-Suomen yliopistosta

Yhteistyö Itä-Suomen yliopiston ja Shanghain Pudongin New Area alueen terveydenhuollon välillä tiivistyy. Kolmas ryhmä sairaaloiden johtajia tulee Itä-Suomen yliopistoon opiskelemaan terveydenhuollon johtamista 20.9.–5.10. väliseksi ajaksi. Aikaisempien koulutusryhmien kokemukset koulutusjaksoilta ovat olleet erittäin myönteisiä.

Asiantuntijaluentojen lisäksi kiinalaiset sairaalajohtajat tutustuvat myös terveyspalvelujen käytäntöön. He vierailevat terveyskeskuksessa, yliopistosairaalassa, keskussairaalassa sekä tutustuvat apteekkitoimintaan ja yksityiseen terveydenhuoltoon. Kiinalaisten ohjelmaan sisältyy myös tutustumista suomalaiseen luontoon, kulttuuriin ja urheiluun.

Koulutusohjelman järjestämisestä vastaa Itä-Suomen yliopiston Koulutus- ja kehittämispalvelukeskus Aducate. Luennoitsijoina toimivat alan professorit ja tutkijat Itä-Suomen yliopistosta. Koulutusohjelmassa perehdytään suomalaiseen terveydenhuoltoon, sen johtamisen prosesseihin, tutkimukseen ja käytäntöjen kehittämiseen. Teemoina ovat muun muassa terveydenhuollon strateginen kehittäminen, vaikuttavuuden ja laadun johtaminen, kansanterveystyö ja terveyden edistäminen laajasti, lääkehuollon toteutus Suomessa sekä terveydenhuollon sosiaalityö.

Terveysalan ammattilaisten peruskoulutus ja ennen kaikkea johtajien osaamisen turvaaminen ja siihen liittyvä kouluttaminen on ohjelmassa keskeistä. Kiinalaiset ovat entistä kiinnostuneempia perehtymään myös suomalaiseen vanhuspalvelujen järjestämiseen. Aiemmilta koulutusjaksosilta saadun palautteen perusteella ohjelmaan on lisätty enemmän aikaa käytännön terveydenhuollon ammattilaisten työhön tutustumiseen.

Lisätietoja: suunnittelija Anna Olkkonen, 040 774 1320, anna.olkkonen(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014