Kenen totuus on totta terveysviestinnässä?

Onko voi terveellistä superfoodia vai verisuonia kovettavaa tappajaevästä? Terveyden ja ravitsemuksen asiantuntijoiden mielipiteet monesta meille kaikille tärkeästä asiasta tuntuvat tiedotusvälineiden perusteella poikkeavat toisistaan kuin yö ja päivä. Viimeisimpänä keskustelu on roihahtanut jälleen kohonneen veren kolesterolipitoisuuden ja ravinnon rasvan laadun yhteydestä sydän- ja verisuonitautien kohonneeseen riskiin.

Otsikoihin päätyvät räväkät ja vallitsevista suosituksista poikkeavat mielipiteet.

– Eivät asiantuntijat ole asiasta eri mieltä. Jos katsoo ravitsemustieteilijöitä ja sydänspesialisteja, niin kyllä he ovat tästä asiasta ihan yhtä mieltä. Se, että jonkun titteli on professori tai lääkäri, ei tee hänestä ravitsemustieteen asiantuntijaa, napauttaa terveyden edistämisen professori Tiina Laatikainen.

Miten ja miksi terveysviestinnässä mennään metsään? Entä kenen totuus on se oikea, jota kannattaa kuunnella ja sen perusteella tehdä vaikkapa kulutusvalintoja? Kuuntele Tiina Laatikaisen haastattelu Kantti.netissä:

http://go.kantti.net/3523

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin