Katja Lindroos kansainvälisen kauppaoikeuden ja immateriaalioikeuden professoriksi

Oikeustieteen tohtori, dosentti, varatuomari Katja Lindroos (Weckström) on valittu Itä-Suomen yliopiston kauppaoikeuden, erityisesti kansainvälisen kauppaoikeuden ja immateriaalioikeuden professoriksi 1.9.2014 alkaen.

Katja Lindroos on suorittanut oikeusnotaarin tutkinnon vuonna 2000 Åbo Akademissa sekä oikeustieteen kandidaatin tutkinnon vuonna 2002 Turun yliopistossa. Vuonna 2006 hän suoritti LL.M.-tutkinnon IIT Chicago-Kent College of Law'ssa Yhdysvalloissa ja oikeustieteen tohtorin tutkinnon vuonna 2011 Turun yliopistossa.

Lindroos on työskennellyt tutkijana Turun yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa vuodesta 2003. Vuosina 2006–2007 hän toimi Fulbright Scholar IP Fellow -tutkijana Chicago-Kent College of Law'ssa ja avustavana vierailevana professorina University of Louisville Law School'ssa vuonna 2008. Ennen siirtymistään professoriksi Itä-Suomen yliopistoon elokuussa 2013 hän työskenteli Åbo Akademin oikeustieteen laitoksella vuosina 2012–2013. Vuodesta 2009 Lindroos on toiminut kansainvälisen vertaisarvioidun Nordic Journal of Commercial Law -julkaisun päätoimittajana. Lindroos on Turun yliopiston dosentti. Itä-Suomen yliopistossa Lindroos on kauppaoikeuden sekä kansainvälisen maisteriohjelman Master's Programme in Economic and Resources Law oppiainevastaava.

Tutkimustyössään Lindroos on syventynyt immateriaalioikeuteen, internet-oikeuteen ja kansainväliseen kauppaoikeuteen, ja on julkaissut alalta useita tutkimusartikkeleja kansallisissa ja kansainvälisissä foorumeissa. Hänellä on merkittävä kokemus kansallisen ja kansainvälisen immateriaalioikeuden tutkimus- ja opetustyöstä Suomessa ja Yhdysvalloissa.

Katja Lindroosin painolaatuinen kuva on osoitteessa www.uef.fi/nimityskuvat.

Lisätietoja: Katja Lindroos, puh. 050 529 3839, katja.lindroos(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014