Kati Kulovesi Itä-Suomen yliopiston kansainvälisen oikeuden professoriksi

Kati Kulovesi on valittu Itä-Suomen yliopiston kansainvälisen oikeuden, erityisesti kansainvälinen ympäristöoikeus, professoriksi 1.3.2014 alkaen.

Hän on suorittanut oikeustieteen maisterin tutkinnon Helsingin yliopistossa 1998. Lisäksi hän on suorittanut kaksi oikeustieteellistä tutkintoa London School of Economics and Political Sciencessa, LL.M.-tutkinnon vuonna 2001 sekä Ph.D.-tutkinnon vuonna 2008.

Kulovesi on tehnyt mittavan uran kansainvälisissä oikeudellisissa asiantuntija- ja konsulttitehtävissä. Hän on toiminut konsulttina muun muassa Maailmanpankissa, YK:n ruoka- ja maatalousjärjestössä (FAO), Kansainvälisessä luonnonsuojeluliitossa (IUCN), Pohjoismaisessa ympäristörahoitusyhtiössä (NEFCO), Kansainvälisessä kestävän kehityksen instituutissa (IISD) sekä Suomen ympäristöministeriössä.

Akateemisella urallaan Kulovesi on työskennellyt Helsingin yliopistossa tukijan ja koordinaattorin tehtävissä vuosina 1999–2001. Hän työskenteli vierailevana tutkijana Euroopan yliopistoinstituutissa vuonna 2005 sekä vierailevana luennoitsijana London School of Economicissa vuonna 2010. Vuodesta 2011 Kulovesi on työskennellyt ensin tutkijatohtorina ja myöhemmin yliopistotutkijana Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella.

Kulovesi on julkaissut lukuisia kansainvälisiä referee-artikkeleja tutkimusalansa arvostetuissa tiedelehdissä. Lisäksi hän on raportoinut kansainvälisistä ympäristöneuvotteluista ja erityisesti YK:n ilmastoneuvotteluista lähes sadassa Earth Negotiations Bulletinin -julkaisun (ENB) numerossa vuosina 2005–2013. ENB on Kansainvälisen kestävänkehityksen instituutin internetjulkaisu, jossa raportoidaan kansainvälisistä kestävän kehityksen ja ympäristöpolitiikan neuvotteluista sekä prosesseista maailmanlaajuisesti.

Kati Kulovesi on tutkimustyössään syventynyt ilmasto-oikeuteen, kansainväliseen ympäristö- ja energiaoikeuteen sekä kansainväliseen talousoikeuteen.

Kati Kuloveden painolaatuinen kuva löytyy osoitteesta www.uef.fi/nimityskuvat.

Lisätietoja: Kati Kulovesi, puh. 050 439 2173, kati.kulovesi(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014