Kaksi hakijaa jatkoon akateemisen rehtorin haussa

FT Jaakko Puhakka ja FT Mari Walls ovat edenneet loppusuoralle Itä-Suomen yliopiston akateemisen rehtorin haussa. Itä-Suomen yliopiston hallitus haastatteli viisi henkilöä akateemisen rehtorin tehtävään hakeneista 22. syyskuuta.

Jaakko Puhakka on kemian ja biotekniikan professori. Hän toimii tällä hetkellä Tampereen teknillisen yliopiston vararehtorina. Mari Walls on Merikeskuksen johtaja Suomen ympäristökeskuksessa (SYKE).

Seuraavaksi jatkoon valituilla on vuorossa soveltuvuustestit. Akateeminen rehtori valitaan 27. lokakuuta.

Akateeminen rehtori toimii rehtorin työparina ja vastaa yliopiston opetus- ja tutkimusasioista. Akateemisen rehtorin toimipaikka on Joensuun kampuksella.

Nykyinen akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen siirtyy ensi vuoden alusta yliopiston rehtoriksi.

Hallituksen puheenjohtaja Petteri Taalas, 050 563 5172

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014