Kaksi hakijaa jatkoon Itä-Suomen yliopiston rehtorihaussa

Kaksi hakijaa on edennyt loppusuoralle Itä-Suomen yliopiston rehtorihaussa. Itä-Suomen yliopiston hallitus haastatteli neljä rehtoriehdokasta 22. toukokuuta.

Haastateltavina olivat maatalous- ja metsätieteen tohtori Jyrki Kangas, Tampereen yliopiston lääketieteen yksikön johtaja, lääketieteen ja kirurgian tohtori Matti Lehto, Itä-Suomen yliopiston akateeminen rehtori, farmasian tohtori Jukka Mönkkönen ja Itä-Suomen yliopiston metsätietojärjestelmien professori, maatalous- ja metsätieteen tohtori Timo Tokola.

Haastattelujen jälkeen jatkoon valittiin Jyrki Kangas ja Jukka Mönkkönen.

Jyrki Kangas, 52, on toiminut pääjohtajana Metsähallituksessa, johtajana UPM:ssä ja professorina Metsäntutkimuslaitoksessa.

Jukka Mönkkönen, 54, on biofarmasian professori Itä-Suomen yliopistossa. Hän on toiminut akateemisena rehtorina toukokuusta 2012 alkaen ja sitä ennen terveystieteiden tiedekunnan dekaanina.

Hakijoista polymeeriteknologian professori, filosofian tohtori Mikael Skrifvars on jo aiemmin peruuttanut hakemuksensa.

Avoin haku päättyi huhtikuun lopulla.  Rehtoriehdokkaita on haettu myös suorahakukonsultin avulla. Yliopiston hallitus päättää rehtorin valinnasta kesäkuussa.

Rehtorin ja akateemisen rehtorin viisivuotiset toimikaudet päättyvät vuoden 2014 lopussa. Uusi rehtori aloittaa työssään vuoden 2015 alusta.

Akateemisen rehtorin haku käynnistyy, kun rehtorivalinta on tehty. Myös jatkossa rehtorin ja akateemisen rehtorin toimipaikat ovat eri pääkampuksilla.

Hallituksen puheenjohtaja Petteri Taalas, 050 563 5172

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014