Juha Kotilainen Itä-Suomen yliopiston kaivospolitiikan professoriksi

Juha Kotilainen on valittu Itä-Suomen yliopiston kaivospolitiikan professoriksi viiden vuoden määräajaksi 1.3.2014 alkaen.

Kotilainen on suorittanut yhteiskuntatieteiden maisterin tutkinnon vuonna 1994, yhteiskuntatieteiden lisensiaatin tutkinnon vuonna 1998 ja yhteiskuntatieteiden tohtorin tutkinnon vuonna 2004 yhteiskuntamaantieteessä Joensuun yliopistossa.

Akateemisella urallaan hän on työskennellyt tutkijana ja erikoistutkijana Joensuun yliopistossa ja myöhemmin Itä-Suomen yliopistossa vuosina 2001–2009 sekä Itä-Suomen yliopiston maantieteen yliopistonlehtorina vuosina 2009–2011. Vuodesta 2012 Kotilainen on työskennellyt ympäristöpolitiikan yliopistonlehtorina Itä-Suomen yliopistossa.

Kotilainen on julkaissut lukuisia vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleja sekä kirjoittanut useita muita tieteellisiä julkaisuja. Hänellä on kokemusta useiden kansainvälisten tutkimusprojektien johtamisesta, ja lisäksi hän on toiminut aktiivisesti kansallisissa ja kansainvälisissä tieteellisissä verkostoissa.Kotilainen on tutkimustyössään syventynyt luonnonvarojen hallinnan, yhdyskuntien muutoksen sekä raja-alueiden tutkimukseen.

Juha Kotilaisen painolaatuinen kuva on osoitteessa www.uef.fi/nimityskuvat

Lisätietoja: Juha Kotilainen, puh. 050 372 7426, juha.kotilainen(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014