Johanna Witzell puumateriaalitieteen professoriksi

Dosentti, FT Johanna Witzell on valittu Itä-Suomen yliopiston puumateriaalitieteen professorin tehtävään viiden vuoden määräajaksi 1.6.2014 alkaen.

Puumateriaalitiede on tieteenala, jossa pyritään monialaisen perustutkimuksen avulla kehittämään puumateriaalin käyttöön liittyviä sovelluksia ja tuotteita.

– Oma kiinnostukseni kohdistuu varsinkin erilaisiin biologisiin prosesseihin ja tekijöihin, jotka vaikuttavat puuaineksen ominaisuuksiin ja käyttöön, Witzell kertoo.    

Johanna Witzell on syntynyt vuonna 1968 Pohjois-Karjalassa Kesälahdella. Hän on suorittanut filosofian kandidaatin tutkinnon vuonna 1993 ja filosofian tohtorin tutkinnon vuonna 1998 Joensuun yliopistossa.

Witzell nimitettiin Ruotsin maataloustieteellisen yliopiston Etelä-Ruotsin metsäntutkimuskeskuksen (Southern Swedish Forest Research Centre) apulaisprofessoriksi vuonna 2007. Hän on toiminut Ruotsin maataloustieteellisen yliopiston kasvintutkimuskeskuksen (Umeå Plant Science Centre) yliassistenttina vuosina 2002–2006.

Witzell on kansainvälisesti verkottunut tutkija, joka on syventynyt metsäpuiden kemiaan ja tutkinut puiden vastustuskykyä luontaisia vihollisia kuten sieniä ja hyönteisiä vastaan.  Lisäksi hän on tutkinut, miten ympäristömuutos, puunjalostus ja metsänhoito vaikuttavat metsäpuiden kestävyyteen sekä puuaineksen sieniyhteisöihin. Witzell on julkaissut kymmeniä vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleja sekä kirjoittanut useita muita tieteellisiä julkaisuja.

Witzellin painolaatuinen kuva on osoitteessa http://www.uef.fi/nimityskuvat

Lisätietoja:

Professori Johanna Witzell, johanna.witzell (at) uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin