Joensuun Normaalikoululle voitto lukiolaisten väittelykisassa

Joensuun Normaalikoulun lukion abiturienttien joukkue väitteli lauantaina voittoon valtakunnallisessa Sokrates-väittelykilpailussa Helsingin Paasitornissa. Joensuulaiset kaatoivat finaalissa Turun Lyseon lukion joukkueen.

Väittelykilpailu on osa Nuorten filosofiatapahtumaa, jonka teemana oli tänä vuonna Eurooppa. Väittelyaiheet olivat teeman mukaisia; esimerkiksi finaalissa väiteltiin siitä, ovatko ihmisoikeudet vain eurooppalaisia normeja vai pitäisikö niiden noudattamista vaatia universaalisti.

Väittelykilpailuun osallistui 24 joukkuetta eri puolilta Suomea. Normaalikoulua edusti kaksi eri joukkuetta. Voittajajoukkueessa väittelivät Arttu Huikuri, Hanna Karvinen, Hillevi Hartikainen ja Pekka Pöllänen.

– Nuoret ovat todella innostuneita ja nauttivat väittelemisestä täysillä, kertoo äidinkielen opettaja Helena Itkonen.

Tähän väittelyyn päätyön valmentajana teki filosofian opettaja Laura Apell. Joensuun Normaalikoulussa voi suorittaa kaksi väittelykurssia, ja abit toimivat aina kakkosluokkien joukkueiden valmentajina. Monissa oppiaineissa väittelyä käytetään myös opetusmenetelmänä.

– Lähdimme aikanaan pienestä liikkeelle, ja nyt jatkamme entistä suuremmalla innolla! Kakkosluokkalaiset ilmoittivat heti aikovansa jatkaa ensi vuonna perinnettä, iloitsee Itkonen.

Norssin voitokkaassa joukkuessa väittelivät Pekka Pöllänen (vas.), Arttu Huikuri, Hillevi Hartikainen ja Hanna Karvinen.

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin