Jaakko Puhakka Itä-Suomen yliopiston akateemiseksi rehtoriksi

Itä-Suomen yliopiston uudeksi akateemiseksi rehtoriksi on valittu filosofian tohtori Jaakko Puhakka, 60, joka toimii tällä hetkellä Tampereen teknillisen yliopiston vararehtorina. Itä-Suomen yliopiston hallitus valitsi akateemisen rehtorin kokouksessaan 27. lokakuuta. Puhakan vastaehdokkaana ollut filosofian tohtori Mari Walls ilmoitti ennen valintaa, ettei ole käytettävissä tehtävään.

- Itä-Suomen yliopisto saa Puhakasta ulkopuolista näkökulmaa kilpailukykynsä kehittämiseen. Puhakalla on vankkaa hallinnollista, yritysmaailman ja kansainvälistä kokemusta. Tammikuussa rehtorina aloittava Jukka Mönkkönen ja Jaakko Puhakka muodostavat erinomaisen työparin, hallituksen puheenjohtaja Petteri Taalas toteaa.

Jaakko Puhakka on suorittanut maatalous- ja metsätieteiden maisterin ja lisensiaatin sekä filosofian tohtorin tutkinnot mikrobiologiasta Helsingin yliopistossa. Hän on Helsingin yliopiston ympäristöbiotekniikan dosentti. Puhakka on toiminut Tampereen teknillisessä yliopistossa tutkimuksesta vastaavana vararehtorina vuoden 2014 alusta alkaen ja sitä ennen muun muassa luonnontieteiden tiedekunnan varadekaanina sekä kemian ja biotekniikan laitoksen johtajana. Lisäksi hän on työskennellyt muun muassa vierailevana professorina Perthissä Australiassa sijaitsevassa CSIROn tutkimusinstituutissa sekä Washingtonin yliopistossa.

Puhakka on Tampereen yliopiston ja Tampereen teknillisen yliopiston BioMediTech -instituutin johtokunnan puheenjohtaja ja Helsingin yliopiston fysiikan tutkimuslaitoksen johtokunnan jäsen.

Itä-Suomen yliopiston nykyinen akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen siirtyy yliopiston rehtoriksi. Uuden rehtorin ja akateemisen rehtorin kausi alkaa vuoden 2015 alussa ja kestää viisi vuotta. Päätoimipaikkana on rehtorilla Kuopion kampus ja akateemisella rehtorilla Joensuun kampus.

Yliopiston rehtori hoitaa yliopistolain rehtorille määräämiä tehtäviä ja akateeminen rehtori kehittää yliopiston opetusta ja tutkimusta rehtorin työparina.

Hallituksen puheenjohtaja Petteri Taalas, p. 050 563 5172

Akateeminen rehtori 1.1.2015 alkaen

Jaakko Puhakka, p. 040 592 3995

Jaakko Puhakan painolaatuinen kuva on osoitteessa http://www.uef.fi/nimityskuvat