Itä-Suomen yliopistossa suoritettiin entistä enemmän tutkintoja

Itä-Suomen yliopistossa suoritettiin vuoden 2013 aikana huomattavasti enemmän tutkintoja kuin edellisenä vuonna.

Vuonna 2013 yliopistossa suoritettiin 154 tohtorintutkintoa, mikä on lähes tavoitteen mukainen määrä. Tutkintotavoite on 157 tohtoria vuodessa.

Koulutusaloittain eniten tohtorintutkintoja suoritettiin luonnontieteissä, lääketieteessä ja terveystieteissä. Tiedekunnista eniten tohtorintutkintoja tuottivat terveystieteiden tiedekunta, josta valmistui 59 tohtoria, sekä luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunta, josta valmistui 53 tohtoria.

Ylempiä korkeakoulututkintoja suoritettiin vuoden 2013 aikana 1294. Tutkintojen määrä kasvoi useimmilla koulutusaloilla ja ylitti tavoitteen erityisesti yhteiskuntatieteellisellä sekä kauppatieteellisellä koulutusalalla.

Alempia korkeakoulututkintoja suoritettiin 1255.

Tutkintojen määrä kasvoi selvästi vuodesta 2012, jolloin Itä-Suomen yliopistossa suoritettiin 152 tohtorintutkintoa, 1252 ylempää ja 1227 alempaa korkeakoulututkintoa.

Rehtori Perttu Vartiaisen mukaan Itä- Suomen yliopiston tutkintotuottavuus on kehittynyt myönteisesti.

– Tohtorien määrä on ollut hyvällä tasolla vuodesta 2011 lähtien. Ylempien korkeakoulututkintojen tavoitteesta täyttyi nyt jo 92 prosenttia. Merkittävää kirimistä on enää muutamilla aloilla.

Myös akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen on tyytyväinen tutkintojen määrän kehitykseen. – Haasteena jatkossa on pitää tohtoritutkinnot saavutetulla tasolla ja vähentää opintonsa keskeyttävien määrää joillakin maisterikoulutuksen aloilla.

Rehtori Perttu Vartiainen, p. 050 301 1530

Akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen, p. 040 728 8057