Itä-Suomen yliopistossa luodaan uusia tohtoripromootioperinteitä - Ensimmäisen tohtoripromootion ohjelma 28.-30. elokuuta

Itä-Suomen yliopiston ensimmäinen tohtoripromootio järjestetään Joensuun kampuksella 28.–30. elokuuta. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita seuraamaan promootiotapahtumia.

Torstaina, 28.8., järjestetään promootion mediatilaisuus klo 11.15 salissa AU111 (Aurora-rakennus, Yliopistokatu 2). Tilaisuudessa on tavattavissa kunniatohtoreita sekä Joensuun kampuksen promootiotoimikunnan puheenjohtaja, professori Hannu Mustakallio ja promootion juhlamenojen ohjaaja, apulaisprofessori Anu Puusa.

Joensuun kampuksen promootiossa vihitään 12 kunniatohtoria, jotka ovat kampuksella toimivien tiedekuntien valitsemia tieteen ja yhteiskuntaelämän vaikuttajia. Kunniatohtorin arvo on merkittävin huomionosoitus, jonka yliopisto voi myöntää. Valituista kunniatohtoreista löytyy lisätietoa osoitteesta http://www.uef.fi/fi/promootio/kunniatohtorit Kunniatohtoreita voi haastatella mediatilaisuuden lisäksi myös puiden istutuksen yhteydessä torstai-iltapäivänä.

Tohtoripromootiossa vihitään kunniatohtoreiden lisäksi 85 Itä-Suomen yliopistossa tai Joensuun yliopistossa valmistunutta tohtoria.

Promootion ohjelma

Torstai 28.8.
•    Klo 11.15 Mediatilaisuus salissa AU111, Aurora-rakennus, Yliopistokatu 2
•    Klo 12.00 Rehtorin isännöimä tervetuliaislounas kunniatohtoreille
•    Klo 14.00 Kunniatohtoreiden nimikkopuiden istutus, Botania – Kasvitieteellinen puutarha, Heinäpurontie 70

Illalla promootiokonsertti sekä promootioaktin harjoitukset.

Perjantai 29.8.
•    Klo 11.30 Juhlakulkue promootioaktiin, Carelia-rakennus, ala-aula
•    Klo 12.00 Promootioakti, Carelia-sali
•    Klo 15.30 Juhlakulkue kirkkoon, reitti: Yliopistokatu-Koskikatu-Kirkkokatu-evankelisluterilainen kirkko
•    Klo 16.00 Promootiojumalanpalvelus, evankelisluterilainen kirkko
•    19.00 Juhlapäivälliset ja promootiotanssiaiset, Ravintola Riverside

Lauantai 30.8.
•    Klo 10.45 Kokoontuminen Joensuun matkustajasatamassa
•    Klo 11.00 Risteily
•    Klo 12.00 Lounas, Utran uittotupa
•    Klo 13.45 Risteily takaisin, Joensuun matkustajasatama

Promootion juhlakulkueessa (29.8.) ovat tohtoreiden mukana myös rehtorit, hallintojohtaja, professorit, emeritusprofessorit, aiemmat kunniatohtorit, seuralaiset ja muut kutsuvieraat. Kulkue etenee Yliopistokatua ja Koskikatua pitkin kohti kaupungin keskustaa. Kirkkokadun risteyksessä kulkue kääntyy oikealle ja etenee Kirkkokatua kohti evankelisluterilaista kirkkoa. Juhlakulkuetta on mahdollista seurata reitin varrella. Myös promootiojumalanpalvelukseen on vapaa pääsy. Huom! Kulkueella on säävaraus.

Promootiopäivä huipentuu juhlapäivällisiin ja -tanssiaisiin Ravintola Riversidessa. Tanssiaisissa promovoidut tohtorit tanssivat perinteisiä vanhoja tansseja. Musiikista vastaa Joensuun Puhallinorkesteri.

Promootion päivätapahtumia voi seurata yliopiston verkkouutisista, joita päivitetään promootion osalta torstaina ja perjantaina.

Carelia-rakennuksen aulatiloissa on esillä promootioperinnettä kuvaava näyttely. Siihen sisältyy tekstejä ja kuvia Joensuussa järjestetyistä viidestä aiemmasta promootiosta. Posterinäyttely avataan maanantaina 25.8. klo 16.15. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Pyydämme promootioaktia seuraamaan tulevia toimittajia ja kuvaajia ilmoittautumaan maanantaihin 25. elokuuta mennessä tiedottaja Nina Venheelle (nina.venhe(at)uef.fi tai p. 050 593 0160). Ilmoittautuneille lähetämme tarkemmat ohjeet promootioaktin kuvauspaikoista ja pukeutumisohjeista.


Lisätietoja:
Promootiosihteeri Kaisu Kortelainen, kaisu.kortelainen(at)uef.fi, p. 029 445 8032

Joensuun kampuksen promootiotoimikunnan puheenjohtaja, professori Hannu Mustakallio, hannu.mustakallio(at)uef.fi, p. 029 445 2401

www.uef.fi/promootio

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin