Itä-Suomen yliopiston vuoden alumniksi valittiin valtiosihteeri Sari Raassina

Valtiosihteeri, LL Sari Raassina on valittu Itä-Suomen yliopiston vuoden 2014 alumniksi. Itä-Suomen yliopiston rehtori Perttu Vartiainen ja akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen luovuttivat vuoden alumnille Itä-Suomen yliopiston standaarin ja siihen liittyvän kunniakirjan yliopiston viidennessä vuosipäiväjuhlassa 20. maaliskuuta. Valinta vuoden alumniksi on Itä-Suomen yliopiston kunnianosoitus ansioituneelle kasvatilleen.

Vuosipäiväjuhlassa pitämässään puheessa Raassina otti kantaa korkeakoulutuksen rakenteelliseen uudistukseen ja koulutusvientiin.

- Suomella on edessä mittavat valtiontalouden sopeutustoimet. On tärkeää, että tehtävät päätökset ovat uskottavia ja vievät Suomea oikeaan suuntaan. Huomio käännettävä nyt Suomen osaamisen ja koulutuksen vahvistamiseen, totesi Raassina puheessaan.

- Koulutusviennillä on isot kasvun mahdollisuudet koulutussektorilla. Meillä on mahdollisuus kasvattaa siitä uusi todellinen vientiala Suomelle.

- Suomi tarvitsee nyt toivoa enemmän kuin koskaan. Eniten Suomi tarvitsee sitä, että suomalaiset nuoret voivat luottaa tulevaisuuteen, ja että suomalaiset nuoret voivat luottaa oman koulutuksensa laatuun ja kilpailukykyyn. Suomalaisten nuorten on voitava luottaa siihen, että kouluttautuminen ja oman osaamisen kehittäminen kannattaa jatkossakin.

Sari Raassina on valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1994 ja erikoislääkäriksi syöpätautien ja sädehoidon alalta vuonna 2001 Kuopion yliopistosta. Raassina on toiminut kliinisen opettajan tehtävässä elokuusta 2003 alkaen työsuhteen jatkuessa edelleen (virkavapaalla). Hän on Kuopion lääketieteen opiskelijat KuolO ry:n nimeämä vuoden opettaja 2007. Raassina on toiminut poliittisissa luottamustoimissa erilaisissa tehtävissä opiskelijapolitiikassa, Kuopion yliopistossa, kunnallispolitiikassa niin paikallisesti, maakunnallisesti, valtakunnallisesti kuin Euroopan tasolla.

Raassina on Itä- Suomen yliopiston neljäs vuoden alumni. Aikaisempia alumneja ovat olleet OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen, Namibian yliopiston kansainvälisten asioiden johtaja Kenneth Matengu ja liikenneministeri Anu Vehviläinen.

Vuoden alumnin painolaatuinen valokuva on saatavilla osoitteessa www.uef.fi/nimityskuvat

Lisätietoja: Valtiosihteeri Sari Raassina, p. 050 523 2808, sari.raassina@vm.fi, lisätietoja valinnasta rehtori Perttu Vartiainen, p. 050 301 1530 ja akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen, p. 040 728 8057

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin