Itä-Suomen yliopiston rehtoriksi kolme hakijaa

Itä-Suomen yliopiston rehtoriksi hakevat akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen, metsätietojärjestelmien professori Timo Tokola ja polymeeriteknologian professori Mikael Skrifvars. Avoin haku päättyi 28. huhtikuuta. Lisäksi rehtoriehdokkaita haetaan suorahakukonsultin toimesta.

Farmasian tohtori Jukka Mönkkönen, 54, on biofarmasian professori Itä-Suomen yliopistossa. Hän on toiminut akateemisena rehtorina toukokuusta 2012 alkaen ja sitä ennen terveystieteiden tiedekunnan dekaanina.

Filosofian tohtori Mikael Skrifvars, 52, on polymeeriteknologian professori Boråsin korkeakoulussa. Hän on toiminut tutkijana Tampereen teknillisessä korkeakoulussa ja projektipäällikkönä teollisuudessa.

Maatalous- ja metsätieteiden tohtori Timo Tokola, 50, on metsätietojärjestelmien professori Itä-Suomen yliopistossa. Hän on toiminut metsätieteen osaston johtajana vuosina 2010–2013.

Rehtorin ja akateemisen rehtorin viisivuotiset toimikaudet päättyvät vuoden 2014 lopussa.

Yliopiston hallitus valitsee rehtorin viiden vuoden määräajaksi kesän aikana. Uusi rehtori aloittaa työssään vuoden 2015 alusta.

Akateemisen rehtorin haku käynnistyy, kun rehtorivalinta on tehty. Myös jatkossa rehtorin ja akateemisen rehtorin toimipaikat ovat eri pääkampuksilla.

Hallituksen puheenjohtaja, pääjohtaja Petteri Taalas, 050 563 5172

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014