Itä-Suomen yliopiston kauppatieteen alumnit kohtaavat Joensuussa

Itä-Suomen yliopisto järjestää alumnipäivät, joka kokoaa yhteen Joensuun kampukselta valmistuneet ekonomit. Ensimmäistä kertaa Joensuussa järjestettävän tapahtuman tarkoitus on pitää yhteyttä Itä-Suomen yliopistosta valmistuneisiin ekonomeihin.

– Haluamme kertoa alumnipäivillä ajankohtaiset kuulumiset yliopistolta ja tarjota meiltä valmistuneille talouselämän osaajille mahdollisuuden verkostoitua, sanoo kauppatieteiden laitoksen johtaja Matti Turtiainen.

Tapahtumaan osallistuu yli 40 Itä-Suomen yliopiston ja Joensuun yliopiston entistä opiskelijaa. Itä-Suomen yliopistosta on valmistunut yhteensä noin 800 ekonomia, joista noin 400 on valmistunut Joensuun kampukselta. Vuonna 2013 kauppatieteiden alumnitapahtuma järjestettiin Kuopiossa.

Kauppatieteiden laitos vahvistaa alumnitoiminnan avulla vuorovaikutusta yritys- ja elinkeinoelämän sekä opiskelijoiden välillä. Yliopistolle alumnit tarjoavat näköaloja yrityselämän nykypäivään ja tulevaisuuteen.

– Yhteydenpito alumneihin antaa välineitä toteuttaa kauppatieteiden koulutusta työelämän tarpeita vastaavana. Kauppatieteiden laitos tarjoaa alumneille mahdollisuuden jatkokoulutukseen sekä tutkimusyhteistyöhön, kertoo Turtiainen.

Alumnipäivät alkaa Joensuun kampuksella perjantaina 24.10. yritysmessuilla, jotka järjestää kauppatieteiden ainejärjestö Optimi. Tapahtuma jatkuu lauantaina 25.10. alumneille suunnatun ohjelman merkeissä. Päivän aikana kuullaan muun muassa alumni, KTM Risto Salmisen puheenvuoro ja yrittäjä, työelämän tutkija Petri Rajaniemen esitys työelämän tulevaisuudesta. Tapahtuman yhteydessä vietetään myös kauppatieteiden maistereiden valmistumisjuhlaa.

Tapahtuman toteuttaa Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden laitos yhdessä ainejärjestö Optimi ry:n, Pohjois-Karjalan ekonomit ry:n ja Suomen Ekonomiliiton kanssa.

Itä-Suomen yliopistossa kauppatieteellistä yliopistokoulutusta on ollut Joensuun ja Kuopion kampuksella vuodesta 2001 lähtien.

Professori Matti Turtiainen, puh. 050 527 7015, matti.turtiainen (at) uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014