Itä-Suomen yliopisto sijoittui 30 parhaan joukkoon nuorten yliopistojen rankinglistalla

Itä-Suomen yliopisto paransi sijoitustaan maailman nuorten yliopistojen paremmuutta mittaavalla QS World University Rankings -listalla. Yliopisto sijoittui nyt sijalle 29., kun viime vuonna sijoitus oli 35. ja vuonna 2012 38.

QS World University Rankings julkaisi nyt kolmannen kerran listan maailman parhaista alle 50 vuotta toimineista yliopistoista. Myös Times Higher Education -lehti julkaisee vuosittain vastaavaa listausta nuorista yliopistoista.

QS:n julkaiseman listan vertailuperusteina ovat akateemisten asiantuntijoiden ja merkittävien työnantajien tekemät arvioinnit, opiskelijoiden ja tieteellisissä julkaisuissa tehtyjen siteerausten määrä suhteessa henkilökunnan määrään sekä ulkomaalaisten osuus opiskelijoista ja henkilökunnasta.

Rehtori Perttu Vartiainen, 050 301 1530

Akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen, 040 728 8057

QS World University Rankings

www.topuniversities.com