Itä-Suomen yliopisto paransi sijoitustaan QS-yliopistovertailussa

Itä-Suomen yliopisto sijoittuu tuoreessa QS-yliopistorankingissa sijalle 267, joka on yliopiston kaikkien aikojen paras sijoitus kansainvälisessä vertailussa.

Itä-Suomen yliopiston sijoitus vertailussa on viime vuosina ollut nousujohteinen. Viime vuodesta yliopiston sijoitus koheni peräti 24 sijalla. Vuonna 2012 Itä-Suomen yliopisto sijoitus oli 302. ja viime vuonna 291.

QS-ranking arvioi yliopistojen menestystä myös alakohtaisesti. Biotieteiden ja lääketieteen kategoriassa (Life Sciences & Medicine) Itä-Suomen yliopisto on sijalla 197.

QS:n julkaiseman listan vertailuperusteina ovat akateemisten asiantuntijoiden ja merkittävien työnantajien tekemät arvioinnit, opiskelijoiden ja tieteellisissä julkaisuissa tehtyjen siteerausten määrä suhteessa henkilökunnan määrään sekä ulkomaalaisten osuus opiskelijoista ja henkilökunnasta.

QS World University Rankings -lista julkaistiin 16. syyskuuta.

Aiemmin tänä vuonna julkaistuilla maailman nuorten, alle 50 vuotta toimineiden yliopistojen paremmuutta mittaavilla listoilla Itä-Suomen yliopisto paransi sijoituksiaan.

Times Higher Education -lehden julkaisemalla listalla Itä-Suomen yliopiston sijoitus oli 53.

QS:n nuorten yliopistojen listalla Itä-Suomen yliopisto oli sijalla 29 ja eurooppalaisten yliopistojen joukossa sijalla 11.

Rehtori Perttu Vartiainen, 050 301 1530

Akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen, 040 728 8057

QS World University Rankings

www.topuniversities.com