Itä-Suomen yliopisto nousi nuorten huippuyliopistojen listalla

Itä-Suomen yliopisto paransi sijoitustaan maailman parhaiden nuorten yliopistojen listalla.  Yliopisto on nyt 24. sijalla QS Top 50 Under 50 -listalla, joka listaa maailman parhaat alle 50 vuotta toimineet yliopistot. 50 parhaan joukossa ei ole muita suomalaisia yliopistoja.

Itä-Suomen yliopisto jakaa 24. sijan Uumajan yliopiston kanssa. Euroopan nuorista yliopistoista Itä-Suomen yliopisto on jaetulla 8. sijalla.

QS World University Rankings julkaisi QS Top 50 Under 50 -listan nyt neljättä kertaa. Itä-Suomen yliopiston sijoitus on ollut jokaisella kerralla entistä parempi. Viime talvena julkaistulla listalla Itä-Suomen yliopisto oli 29. sijalla ja aikaisemmilla listoilla 35. ja 38. sijalla.

QS:n julkaiseman listan vertailuperusteina ovat akateemisten asiantuntijoiden ja merkittävien työnantajien tekemät arvioinnit, opiskelijoiden ja tieteellisissä julkaisuissa tehtyjen siteerausten määrä suhteessa henkilökunnan määrään sekä ulkomaalaisten osuus opiskelijoista ja henkilökunnasta.

Rehtori Perttu Vartiainen, 050 301 1530

Akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen, 040 728 8057