Itä-Suomen yliopisto kutsuu neuvottelukuntaan uusia jäseniä

Itä-Suomen yliopiston neuvottelukunnan kokoonpanoa täydennetään sosiaalialan, järjestöjen ja sivistysalan asiantuntijoilla. Uusia jäseniä kutsumalla halutaan myös tasapainottaa neuvottelukunnan sukupuolijakaumaa.

Neuvottelukuntaan kutsuttujen uusien jäsenten nimet julkistetaan lokakuussa heidän annettuaan suostumuksensa tehtävään. Uusien jäsenten myötä neuvottelukunnassa on naisia noin neljäsosa.

Täydentämällä heinäkuussa valitun neuvottelukunnan kokoonpanoa yliopisto reagoi julkisuudessa esitettyyn kritiikkiin. Yliopistoa on arvosteltu siitä, ettei neuvottelukunnan jäsenvalinnoissa otettu huomioon sukupuolten tasa-arvoa eikä kaikkia keskeisiä sidosryhmiä.

Itä-Suomen yliopiston neuvottelukunta on nimetty toimikaudeksi 1.8.2014–31.12.2017. Neuvottelukuntaan kuuluu julkisen vallan ja yrityselämän edustajia sekä muita yhteiskunnallisia vaikuttajia. Neuvottelukunta edistää yliopiston ja sen keskeisten sidosryhmien vuorovaikutusta ja yhteistyötä. Tavoitteena on saada asiantuntemusta eri aloilta yliopiston ulkopuolelta ja toisaalta tiedottaa yliopistolle tärkeitä yhteistyötahoja.

Neuvottelukunnan ensimmäinen kokous pidetään 5. marraskuuta Kuopiossa.

Rehtori Perttu Vartiainen, p. 029 445 8000, perttu.vartiainen(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014