Itä-Suomen yliopisto hakee uutta rehtoria

Itä-Suomen yliopisto hakee rehtoria vuoden 2015 alusta alkavalle toimikaudelle. Yliopiston hallitus päätti rehtorihausta kokouksessaan 1. huhtikuuta.

Nykyinen rehtori Perttu Vartiainen on ilmoittanut, ettei hän ole käytettävissä uudelle rehtorikaudelle. Vartiainen on toiminut Itä-Suomen yliopiston rehtorina vuoden 2010 alusta lukien, kun uusi yliopisto aloitti toimintansa. Joensuun yliopiston rehtorina Vartiainen aloitti vuonna 1998.

Vartiaisen mukaan rehtorin vaihdos sopii hyvin yliopiston tähän kehitysvaiheeseen. Hän itse haluaa keskittyä yliopiston johdon kanssa sovittaviin tutkimus- ja kehitystehtäviin. Reiluksi kahdeksi vuodeksi suunnitellun ajanjakson aikana Vartiainen toivoo voivansa olla vielä avuksi yliopiston ja oman tutkimusalansa kehittämisessä.

Rehtorin ja akateemisen rehtorin viisivuotiset toimikaudet päättyvät vuoden 2014 lopussa.

Rehtorin hakuaika alkaa 6.4. ja päättyy 28.4.2014. Paikka on avoimessa haussa. Yliopiston hallitus valitsee uuden rehtorin kesän aikana.

– Valittavalta rehtorilta odotetaan yliopiston kilpailukyvyn edelleen kehittämistä, tuloksellista johtamista ja korkeakoulumaailman tuntemusta, toteaa hallituksen puheenjohtaja Petteri Taalas.

Akateemisen rehtorin haku käynnistyy, kun rehtorivalinta on tehty. Akateeminen rehtori vastaa yliopiston tutkimus- ja opetusasioista. Myös jatkossa rehtorin ja akateemisen rehtorin toimipaikat ovat eri pääkampuksilla.

Yliopiston hallitus päätti, että rehtorilla on mahdollisuus nimittää määräaikainen vararehtori yliopistotasoisiin erityistehtäviin.  Vararehtorin tehtävät voidaan osoittaa myös dekaanille.

Hallituksen puheenjohtaja, pääjohtaja Petteri Taalas, 050 563 5172

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014