Irlannin suurlähettiläs vieraili yliopistolla

Irlannin Suomen suurlähettiläs Dónal Denham vieraili Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella 20. toukokuuta. Vierailulla olivat esillä muun muassa hoitotieteen laitoksen sekä PROMIS Centren yhteistyöhankkeet irlantilaisten kumppanien kanssa.

Vierailua isännöi filosofisen tiedekunnan dekaani,professori Markku Filppula. Professori Katri Vehviläinen-Julkunen hoitotieteen laitokselta esitteli suurlähettiläälle EU-rahoitteista OptiBirth-hanketta, jonka tavoitteena on lisätä alatiesynnytyksiä aikaisemmin keisarinleikkauksella synnyttäneiden äitien keskuudessa kehittämällä äitiyshuoltoa äitikeskeisemmäksi ja äitejä osallistavammaksi. Taustalla on keisarinleikkausten yleistyminen. Irlanti kuuluu maihin, joissa toistuvat keisarinleikkaukset ovat äideillä huomattavan yleisiä­­­­­­. Irlantilaisen Trinity Collegen koordinoimassa hankkeessa on mukana Itä-Suomen yliopiston lisäksi muita tutkimuslaitoksia ja yrityksiä Irlannista, Italiasta, Saksasta, Hollannista, Iso-Britanniasta ja Ruotsista.

Professori Jarkko Ketolainen farmasian laitokselta puolestaan kertoi lääkkeenvalmistuksen prosesseja ja mittausmenetelmiä kehittävän tutkimuskeskuksen, Promis Centren, yhteistyöstä irlantilaisten Limerickin yliopiston, Corkin yliopiston ja mittalaiteyritys Innopharma Labsin kanssa. Tavoitteena on kehittää farmaseuttisia valmistusprosesseja sekä prosessin säätö- ja kontrollimenetelmiä.

Professori Katri Vehviläinen-Julkunen, professori Jarkko Ketolainen, suurlähettiläs Dónal Denham ja dekaani Markku Filppula Kuopion kampuksella.

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin