Igor O. Koshevoy epäorgaanisen kemian professoriksi

Dosentti, PhD Igor O. Koshevoy on valittu Itä-Suomen yliopiston epäorgaanisen kemian, erityisesti organometallikemian professoriksi 1.10.2014 alkaen.

Koshevoy on valmistunut tohtoriksi epäorgaanisen kemian alalta Pietarin valtionyliopistosta vuonna 2002. Vuodesta 2003 alkaen Koshevoy on toiminut tutkijana Toronton yliopistossa Kanadassa, Valencian yliopistossa Espanjassa sekä akatemiatutkijana Itä-Suomen yliopistossa ja Joensuun yliopistossa. Lisäksi hän on työskennellyt vierailevana tutkijana muun muassa Oulun yliopistossa ja Lundin yliopistossa. Koshevoy nimitettiin Itä-Suomen yliopiston dosentiksi vuonna 2011 ja apulaisprofessoriksi vuonna 2012. Koshevoy on syntynyt vuonna 1976 Leningradissa.

Koshevoy on julkaissut yli 70 kansainvälistä referee-artikkelia tutkimusalansa arvostetuissa tiedelehdissä. Koshevoyn tutkimusalueita ovat synteettinen epäorgaaninen kemia ja organometallikemia. Hän on syventynyt etenkin itsejärjestäytyviin rakenteisiin ja siihen, miten niitä voidaan hyödyntää optiikkaan perustuvissa uudentyyppisissä materiaaleissa. Näitä materiaaleja on mahdollista käyttää esimerkiksi biolääketieteen diagnostiikassa ja energiaa säästävissä teknologioissa. Tutkimus liittyy fotoniikkaan, joka on yksi Itä-Suomen yliopiston vahvoista tutkimusalueista.

Opetuksessa Koshevoy on keskittynyt muun muassa organometallikemiaan, epäorgaaniseen kemiaan ja röngtenkristallografiaan.

Igor Koshevoyn painolaatuinen kuva on osoitteessa http://www.uef.fi/nimityskuvat

Lisätietoja:
Professori Igor Koshevoy, p. 050 4422 694, igor.koshevoy (at) uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin