HiKuMa-hanke palkittiin vuoden hiljaisuustekona

Itä-Suomen yliopiston "Hiljaisuus ja kuuntelu matkailuosaamisen resursseina Pohjois-Karjalassa" -hanke on palkittu vuoden hiljaisuustekona Hiljainen haavanlehti -palkinnolla. Palkinnon myönsi Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirijärjestö.

Palkinnon vastaanottaneen projektitutkija Tuomo Alhojärven mukaan hankkeessa arvostetaan palkintoa, koska matkailulla on kiistämättä myös haitallisia vaikutuksia luontoon.

– Tässä hankkeessa halutaan kuitenkin kunnioittaa äänimaisemaa ja muutenkin luonnon reunaehtoja. Hiljainen ääniympäristö tarjoaa meille mahdollisuuden kuunnella, hiljentyä ja oppia, yksin tai yhdessä. Hiljaisuuden kokemus voi olla aktiivista osallistumista. Täyttä äänettömyyttä ei tavoitella, vaan äänimaiseman osat ovat läsnä monimuotoisesti. Hankkeessa pyritään kasvattamaan äänimaisemaan ja kuunteluun liittyvää osaamista ja tietoisuutta. Hiljaisuus on mahdollisuus, jossa asiat alkavat elää.

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirijärjestö myöntää Hiljainen haavanlehti -palkinnon sellaiselle henkilölle tai yhteisölle, joka tekee työtä hiljaisuuden ja hiljaisten alueiden hyväksi. Hiljan päivää (8.10.) on vietetty Suomen luonnonsuojeluliitossa hiljaisuuden edistämiseksi jo vuodesta 2000 lähtien.

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin