Globaali oikeudenmukaisuus - kriisejä vai rauhaa?

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty Euroopan tieteiden ja taiteiden akatemian symposium kokosi vaikuttavan joukon oikeudenmukaisuuden ja solidaarisuuden asiantuntijoita Kuopioon syyskuun alussa.

Euroopan tieteiden ja taiteiden akatemiaan kuuluu yli tuhat eri tieteenalojen edustajaa, heidän joukossaan on lähes 40 Nobel-palkinnon saajaa. Suomen delegaation johtajana toimii professori Juhani Laurinkari Itä-Suomen yliopistosta.

Yksi symposiumin asiantuntijoista oli maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki Helsingin yliopistosta. Hänen aiheenaan oli globaali oikeudenmukaisuus: demokraattinen näkökulma. Patomäeltä kysyttiin myös arviota Euroopan tilanteesta Ukrainan kriisiin liittyen.

– Itse näen tilanteen pitkänä historiallisena kehitysprosessina eikä vain tilanteena, jossa mietitään, että onko Venäjän aikomuksena valloittaa puoli Eurooppaa vai ei. Toisaalta kyseessä on ensimmäinen kylmän sodan jälkeinen tilanne, jossa sotilaalliset suurvallat ovat kerta kaikkiaan konfliktissa keskenään ja siksi tilanne on huolestuttava.

Kuuntele Heikki Patomäen haastattelu Kantti.netissä.

http://go.kantti.net/3416

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin