Farmasian GPEN-jatkokoulutussymposium ensimmäistä kertaa Suomeen

Itä-Suomen yliopisto ja Helsingin yliopisto järjestävät kansainvälisen farmasian alan tutkijakoulutusverkoston GPEN2014-jatkokoulutussymposiumin Helsingissä 27–30.8.2014.

GPEN (Globalization of Pharmaceutics Education Network) on tutkijakoulutusverkosto, johon kuuluu 50 yliopistoa ympäri maailman. Yhteistyön tavoitteena on tarjota jatko-opiskelijoille mahdollisuus perehtyä alan viimeisimpään tutkimukseen ja verkostoitua. Joka toinen vuosi pidettävä korkeatasoinen symposium kerää 250–300 osallistujaa maailman johtavista farmasian alan tutkimuslaitoksista. Symposiumin isännyyttä tavoitellaan, ja tänä vuonna järjestäjinä ovat ensimmäistä kertaa suomalaiset yliopistot.

Kokouksen järjestelyistä vastaavat itse jatko-opiskelijat, jotka saavat näin arvokasta kokemusta. Kokouksen sessioiden teemoina ovat tänä vuonna proteiini- ja geenilääkkeet, lääkeaineiden metabolia ja kuljetus biologisten kalvojen läpi, uudet farmakokineettisen mallituksen trendit, nanoteknologian mahdollisuudet lääkkeiden saatossa kohteeseensa, farmaseuttisten solumallien kehitystyö ja henkilökohtainen lääkintä sekä farmakogenomiikka.

Professori Paavo Honkakoski, Itä-Suomen yliopisto, p. 0403552490, paavo.honkakoski (at) uef.fi

Projektitutkija Björn Peters, Itä-Suomen yliopisto, p. 0505944553, bjorn.peters (at) uef.fi

Professori Arto Urtti, Helsingin yliopisto / Itä-Suomen yliopisto, p. 0405402279, arto.urtti (at) helsinki.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014