Etelä-Savon rahastolta tukea Itä-Suomen yliopiston tutkijoille

Etelä-Savon rahasto on myöntänyt Itä-Suomen yliopiston tutkijoille kaikkiaan yli 48 000 euroa apurahoja.

Teologian maisteri Juuso Loikkanen sai kokovuotisen apurahan, 22 000 euroa, älykkään suunnittelun teoriaa käsittelevään väitöskirjatyöhön. Älykkään suunnittelun teoria liittyy uskontoon ja tieteeseen. Teorian mukaan maailmankaikkeuden tietyt piirteet selittää parhaiten älykäs yliluonnollinen syy. Älykästä suunnittelua pidetään siltana tieteeseen ja teknologiaan.

Kasvatustieteiden maisteri Marika Pesonen sai 13 000 euron apurahan ortorektista syömishäiriötä käsittelevään väitöskirjatyöhön Salli ja Aake Haakin rahastosta.

Kasvatustieteiden maisteri Johanna Heikka ja kasvatustieteiden tohtori Leena Halttunen saivat 13 500 euron apurahan lastentarhanopettajan kasvattajatiimin pedagogista johtajuutta käsittelevään väitöksen jälkeiseen tutkimukseen Rantasalmen rahastosta.

Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto jakoi tämän vuoden apurahansa ja palkintonsa 52. vuosijuhlassaan 26.4.2014 Mikkelissä. Apurahan sai 71 hakijaa, ja jakosumma oli yhteensä 621 000 euroa.

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin