Esa Mervaala kliinisen neurofysiologian professoriksi

Dosentti, LT Esa Mervaala on kutsusta valittu Itä-Suomen yliopiston kliinisen neurofysiologian professorin osa-aikaiseen tehtävään 1.4.2014 alkaen.

Esa Mervaala on syntynyt vuonna 1960 Helsingissä. Hän on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon vuonna 1985, lääketieteen tohtorin tutkinnon vuonna 1987 ja kliinisen neurofysiologian erikoislääkärin tutkinnon vuonna 1992 Kuopion yliopistossa. Mervaala nimitettiin Kuopion yliopiston kliinisen neurofysiologian dosentiksi vuonna 1992.

Mervaala on hoitanut kliinisen neurofysiologian professorin tehtävää vuosina 2004–2006 sekä vuodesta 2007 alkaen määräaikaisena. Hän on toiminut Kuopion yliopistollisessa sairaalassa kliinisen neurofysiologian erikoislääkärinä vuosina 1992–1997, osastonylilääkärinä vuodesta 1997 ja ylilääkärinä vuodesta 2004 alkaen.

Mervaala on tehnyt ansiokasta tutkimusta erityisesti epilepsian herätevasteista ja aivosähkötoiminnasta. Viime vuosina hän on enenevässä määrin soveltanut soveltanut myös transkraniaalista magneettisimulaatiota neurologisten sairauksien ja terveiden aivojen tutkimukseen. Mervaala on kansainvälisesti verkostoitunut tutkija, joka on hankkinut tutkimustyölleen toistuvasti merkittävää ulkopuolista rahoitusta, kuten kilpailtua EVO-rahoitusta.

Mervaalan painolaatuinen kuva on osoitteessa http://www.uef.fi/nimityskuvat

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin