Ensimmäiset oikeustieteen tohtorit valmistuivat Itä-Suomen yliopistosta

Itä-Suomen yliopisto on myöntänyt 17.2.2014 ensimmäiset oikeustieteen tohtorin tutkinnot. Oikeustieteen tohtoreiksi valmistuivat oikeustieteiden laitokselta OTL Mika Launiala ja HTL Jyri Paasonen.

Launialan väitöskirjan aiheena olivat esitutkintaperiaatteet ja Paasonen tarkasteli väitöstutkimuksessaan yksityisen turvallisuusalan sääntelyn toimivuutta. Oikeustieteellisiä väitöskirjoja laitoksella on hyväksytty jo viidentoista vuoden ajan, mutta tohtorintutkinnot on myönnetty aiemmin hallintotieteiden tohtori-nimikkeelle. 15 toimintavuoden aikana väitöskirjoja on valmistunut yli 20.

Oikeustieteiden laitoksen johtajan, professori Matti Tolvasen mukaan myönnetyt tohtorintutkinnot osoittavat, että Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitos tuottaa tasokasta oikeustieteen opetusta ja tutkimusta.

Oikeustieteiden laitoksen johtaja, professori Matti Tolvanen, puh. 050 550 8092, matti.j.tolvanen(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin