Ensimmäiset energiaoikeuden opiskelijat valmistuivat Itä-Suomen yliopistosta

Ensimmäiset opiskelijat ovat suorittaneet Itä-Suomen yliopiston uuden energiaoikeuden koulutusohjelman. Vuoden mittainen LL.M. Diploma Program International and European Energy Law and Policy -täydennyskoulutusohjelma käynnistyi vuoden 2013 alussa. Ohjelma on osa Itä-Suomen yliopiston Ilmasto- Energia- ja Ympäristöoikeuden keskusta (CCEEL), joka toimii oikeustieteiden laitoksella alan tutkijoiden verkostona.

Ensimmäisten joukossa energiaoikeuden opintonsa suorittanut Moritz Wüstenberg kertoo lähteneensä opiskelemaan energiaoikeutta, koska alan osaamiselle on kysyntää nyt ja tulevaisuudessa.

– Energiaoikeuden opinnot ovat avartaneet käsitystäni perinteisten energiamuotojen merkityksestä ja osapuolten intresseistä. Uskon, että eri alojen opinnot yhdessä ovat antaneet minulle laajan käsityksen energiatalouden nykytilasta ja sen tulevaisuudesta siten, että voin hyödyntää tietojani tehokkaasti työelämässä, pian myös Aalto-yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistuva Wüstenberg sanoo.

Hänen mukaansa opinnoissa erityisen kiehtovaa olivat energiaoikeuden kansainvälisyys ja ohjelman erinomaiset luennoitsijat.

– Eri maista tulevat ja taustoiltaan hyvin erilaiset luennoitsijat toivat ohjelmaan oman lisänsä. Näkökulmien erilaisuus mahdollisti kattavan ja monipuolisen sisällön sisäistämisen, Wüstenberg toteaa.

Uudet opiskelijat aloittavat energiaoikeuden täydennyskoulutusohjelman opinnot tammikuussa 2014 ja seuraava hakuaika alkaa heinäkuussa 2014.

Ohjelman nettisivut: www.uef.fi/energyllm

Lisätiedot: eurooppaoikeuden professori Kim Talus, puh. 050 442 3315, kim.talus(at)uef.fi ja projektisihteeri Kaisa Huhta, puh. 050 594 7271, kaisa.huhta(at)uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin