Education Export 15.5. - tuhti tietopaketti koulutusviennistä

Koulutusvienti on kuuma puheenaihe, mutta miten koulutuksesta oikeasti tehdään vientituote? 15. toukokuuta Joensuussa järjestettävä Education Export -tapahtuma tarjoaa vastauksia tiedonjanoisille. Päivän aikana kuullaan kokemuksia ja kommelluksia koulutusviennin ammattilaisilta, kerrataan siirrot, joilla pääsee liikkeelle koulutusviennin pelilaudalla, sekä kurkistetaan koulutusviennin tulevaisuuteen.

Education Export -tapahtuma järjestetään 15.5.2014 klo 9-15.30 Joensuussa, Itä-Suomen yliopiston Aurora-rakennuksen salissa AU206 osoitteessa Yliopistokatu 2. Tilaisuutta voi seurata videolta yliopiston Kuopion kampuksella osoitteessa Savilahdentie 6, Tietoteknia, sali 1037, ja Savonlinnan kampuksella osoitteessa Kuninkaankartanonkatu 5, sali B304. Mukaan mahtuu 70 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautua voi 9.5. mennessä osoitteessa www.uef.fi/educationexport. Osallistuminen on maksutonta.

Äänessä rautaiset ammattilaiset

Suomalaisen koulutusviennin lyhyttä historiaa esittelee toimitusjohtaja Päivi Korhonen, jolla on yli 20 vuoden kokemus koulutuksen myynnistä ja tuotteistamisesta. Korhosen yritys, PDGE Project Development Group Europe, on mukana kehittämässä useiden oppilaitosten koulutusvientiä.

Koulutusviennin koomisia käänteitä paljastaa Elina Harju, joka on pirkanmaalaisen koulutusosaamisen Learning Bridge -vientiverkostohankken projektipäällikkö. Hänellä on pitkä kokemus opettajien täydennyskoulutuksesta ja uudenlaisten palvelukonseptien kehittämisestä.

Päivän puhujiin kuuluu myös André Nöel Chaker, kanadalaissyntyinen juristi ja The Finnish Miracle -kirjan kirjoittaja, joka kertoo kirjan pohjalta suomalaisuuden ja liike-elämän menestyksen yhteydestä ja siitä, kuinka omaperäiset kansalliset arvot ja toimintatavat ovat antaneet Suomelle kilpailuedun.

Yliopistojen koulutusvientiyhtiö esittäytyy

Päivässä esittäytyy myös kolmen yliopiston yhteinen koulutusvientiyritys Finland University Oy. Paikalla ovat toimitusjohtaja Pasi Kaskinen sekä yliopistoissa toimivat koordinaattorit Mari Perlinen Itä-Suomen yliopistosta, Mirka Gustafsson Tampereen yliopistosta ja Jukka Pulkkinen Turun yliopistosta. Perlinen valaisee esityksessään koulutusviennin tärkeitä siirtoja.

– Nyt on tilaisuus tulla näkemään nämä naamat ja nykimään hihasta. Toivon, että meiltä tullaan kyselemään koulutusvientiin liittyviä neuvoja ja apua, Perlinen sanoo.

Päivän päätteeksi luvassa on "salakuuntelu" koulutusviennin näkymistä vuonna 2020. Keskustelijoina ovat Finland University Oy:n edustajat, akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen sekä André Nöel Chaker.

– Kuulolle kannattaa tulla kenen tahansa, joka on kiinnostunut koulutusvientiasioista ja kansainvälisestä liikkuvuudesta muutenkin, Perlinen kannustaa.

Missä koulutustuotteissa on aineksia vientiin asti, sen ratkaisee Perlisen mukaan lopulta asiakas. – Potentiaalia löytyy vaikkapa opettajankoulutuksen ja terveydenhuollon puolelta. Yhtiö selvittää markkinat ja hoitaa myynnin, mutta koulutuspalvelut tuotetaan tietenkin yliopistossa siellä, missä on substanssiosaamista.  Näistä käydään parhaillaan keskusteluja myös yliopiston laitosjohtajien kanssa.

Education Export -tapahtuman ohjelma: http://bit.ly/1uoQ42a

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Mari Perlinen, p. 0403553850, mari.perlinen (at) uef.fi

Artikkelin kirjoitusvuosi: 2014

Takaisin tämän vuoden artikkeleihin